Lions Genel Yönetmenler Konseyi 1. Toplantısı

Lions Genel Yönetmenler Konseyi 1. Toplantısı -Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri Birliği Çoğul Yönetim Çevresi Konfederasyonu Konsey Başkanı Akman: İlk amacımız çerçevesinde nasıl bizden az şanslılara yardım edebiliyorsak, ikinci


ESKİŞEHİR (A.A) - Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri Birliği Çoğul Yönetim Çevresi Konfederasyonu Konsey Başkanı Necdet Akman, ilk amaçlarının kendilerinden az şanslılara yardım etmek, ikinci amaçlarının da Türkiyenin ve vatandaşların dünya çapında tanıtılması olduğunu bildirdi.
     Akman, Eskişehirde bir otelde düzenlenen ve çeşitli illerden Lions kulüpleri üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen 2012-2013 Hizmet Dönemi Lions Genel Yönetmenler Konseyi 1. Toplantısındaki konuşmasında, Lions kulüplerinin öncelikli amacının, kendilerinden daha az şanslı insanlara hizmet etmek olduğunu söyledi.
     Lions kulüplerinin birer hizmet kuruluşu olduğunu dile getiren Akman, şöyle konuştu:
     Dünyada en büyük örgütlerden biriyiz. Birleşmiş Milletlerde de temsilcimiz var. Bizden daha az şanslı olanın ekonomik durumu bizi ilgilendirmiyor. İlk amacımız çerçevesinde nasıl bizden az şanslılara yardım edebiliyorsak, ikinci amacımız da Türkiyenin ve insanının dünya çapında tanıtılmasıdır. Örgütümüzün gücü, disiplinimiz ve birbirimize olan saygıdan kaynaklanmaktadır.
     Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de, Lions kulüplerinin özellikle gençlere yönelmesinin önemli olduğuna inandığını anlattı.
     Gençlere yönelik projelerin sadece elit tabaka sayılabilecek gençler ve ailelerine değil, tabana indirilmesi gerektiğini dile getiren Büyükerşen, Sizin gibi kuruluşların şehirlerde varoşlara, üniversite öğrencilerine, bilhassa kırsal kesimden gelen üniversite öğrencilerine eğilmesi, onların sorunlarına çözüm bulmak gibi projelere el atması, teşvikte bulunması son derece önemlidir dedi.
     Lions 50. Yıl Komitesi Başkanı ve Lions Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk ise yaklaşık 50 yıllık geçmişe sahip olduklarını ve kalıcı çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
     Toplantı, yarın gerçekleştirilecek oturumlarla sona erecek.
    
     Muhabir: Fatih Doğan / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Lions Genel Yönetmenler Konseyi 1. Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER