Liseler arası İşletme ve Ekonomi proje

Liseler arası İşletme ve Ekonomi proje yarışması -Biga Atatürk Anadolu Lisesi yarışmada derece aldı


ÇANAKKALE (A.A) - Liseler arasında düzenlenen İşletme ve Ekonomi konulu proje yarışmasında Biga Atatürk Anadolu Lisesi, Aile İşletmelerindeki Verimlilik, Aktarım ve Süreklilik SOrunlarına Biga Örneğinden Bakış konulu projesiyle ilk 6ya girmeyi başardı.
     Okul öğrencileri Mehmet Umut Mutlu, Mustafa Kırtıllı, İlknur Gürşen ve Erdem Emir Ülkünün hazırladığı projenin Danışman Öğretmeni Seçkin Görüşük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günümüzde aile işletmelerinin yüzde 90dan fazlasının üçüncü kuşaklara aktarılamadığının bilindiğini söyledi.
     Bu durumun çeşitli sebeplerinin olduğunun, ancak asıl sorunun işletmelerin kurumsallaşamaması olduğunu ifade eden Görüşük, Ayrıca bir kimsenin beceri, kabiliyet, başarı ve eğitim düzeyi gibi faktörler dikkate alınmaksızın veya işin gerektirdiği niteliklere sahip olmayan kişilerin sadece akrabalık ilişkileri esas alınarak istihdam edilmesi ya da terfi edilme sorunu olarak tanımlanan nepotizm de bu işletmelerin verimlilik ve sürekliliğinde önemli rol oynamaktadır dedi.
     Biga bölgesinde faaliyet gösteren Doğtaş Mobilya A.Ş, Manav Yem ve Kaptanlar Un A.Ş isimli şirketlerin örneklerinden yola çıkarak proje hazırladıklarını belirten Görüşük, Bu işletmelerin yönetim kurulu başkanları ve yöneticileri ile görüştük. Örnekleri belirlerken işletmelerin geçmişindeki doğrulardan ve yanlışlardan yola çıktık. Doğtaş sponsorluğunda, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde düzenlenen törenle katılım belgesi ve plaket aldık diye konuştu.
     Görüşük, projenin hedef kitlesinin ise kurumsallaşma öncesinde ve sürecindeki aile işletmeleri mensupları, işletmeciler, profesyonel yöneticiler, esnaf, ekonomi öğrencileri, lise öğrencileri olduğunu kaydetti.
     (STA-AKY-HLK)
<< Önceki Haber Liseler arası İşletme ve Ekonomi proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER