Listeler karışınca

Listeler karışınca -Yıldızlı Beldesinde yapılan 224 konutun kura çekiminde listelerde hata yapıldığı ortaya çıktı -Vali Kızılcık: Bugün yapılan kura çekimi bir yanlışlıkla eski liste üzerinden yapılmıştır -Listelerin


TRABZON (A.A) - Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasından imzalanan sözleşme gereği Trabzonun Yıldızlı Beldesinde yapılan 224 konutun hak sahiplerinin belirlenmesi için gerçekleştirilen kura çekiminde listelerde hata yapıldığı ortaya çıktı.
     Trabzon Valisi Recep Kızılcık, düzenlediği basın toplantısında, 224 kişi arasında yapılan incelemede, 54 kişinin kanunlar çerçevesinde hak sahibi olamayacağını tespit ettiklerini ve listeyi yeniledikleri ifade etti.
     Kızılcık, 224 vatandaşa konut tespiti, 172 vatandaş için ise hak sahipliği kura çekimi yapıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:
     224 hak sahibinin listelerinde bir karışıklık oldu. Bu konudaki eksikliği arkadaşlarımız bizlere getirdiler. Bu problemi ortadan kaldıralım dedik. 2009 yılında imzalanan sözleşme gereğince 224 vatandaşımızın kurası çekilmişti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü bu 224 vatandaşımızın içinden hak etmeyenler varsa kanun ve yönetmelikler çerçevesinde vakıf olarak bunların tespit edilmesini ve hak edenlerin listeye konulmasını içeren bir yazı yazmıştı. Bu yazı gereğince yapılan incelemede mütevelli heyetimiz, 224 kişi arasında 54ünün kanun ve yönetmelikler çerçevesinde hak sahibi olamayacağını tespit etti. Onların yerine yedek listeden 54 vatandaşımız mütevelli heyetimizce hak sahibi yapıldı. Bu son liste Sosyal Yarımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne gönderildi.
     Bugün yapılan kura çekimi ise bir yanlışlıkla eski liste üzerinden yapılmıştır. 54 vatandaşımız hak sahibi olmadığı halde hak sahibiymiş gibi kuraya katıldı. Dolayısıyla listelerin karışmasından dolayı hakkı zayi olan 54 vatandaşımızın hak sahibi olması için yeniden karar alarak bu kararı Sosyal Yarımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne gönderiyoruz.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Listeler karışınca Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER