Londra Olimpiyatlarına doğru...

Londra Olimpiyatlarına doğru... -AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak: Güreşçilerimiz 1948 Londra Olimpiyatlarında dünyaya Türk Gibi Güçlü sözünü öğretmişlerdi, İnanıyorum ki bu olimpiyatlarda da çok güzel mücadele edere


EDİRNE (A.A) - AK Parti İstanbul Milletvekili ve Güreş Federasyonunun eski başkanı Osman Aşkın Bak, Güreşçilerimiz 1948 Londra Olimpiyatlarında dünyaya Türk Gibi Güçlü sözünü öğretmişlerdi. Ben inanıyorum ki, bu olimpiyatlarında da çok güzel mücadele ederek, iyi neticelerle döneceklerdir dedi.
     Osman Aşkın Bak, 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izlemek amacıyla geldiği Edirnede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırkpınar Er Meydanında zevkli güreşlerin yapıldığını söyledi.
     Bugün 651. Kırkpınar başpehlivanının belli olacağını ifade eden Bak, güreş sporunun, Türklerin dünyaya kendini en iyi tanıttığı önemli bir spor dalı olduğunu belirtti.
     Türk güreşçilerinin 1948 Londra Olimpiyatlarında büyük başarı göstererek dünyaya Türk gibi güçlü sözünü öğrettiğini anımsatan Bak, şöyle devam etti:
     Londraya 100ün üzerinde bir sporcu kafilesi ile gidiyoruz. Güreşçilerimiz bu olimpiyata 13 sporcu ile katılacak. Grekoromende 7, Serbest 5 ve bayanlarda da 1 sporcu ile bizi temsil edecekler. Burada daha önce de olduğu gibi güreşçilerimiz lokomotif görevi görecek. Çok iyi bir mücadele ederek iyi neticelerle döneceklerine inanıyoruz. Onlara başarılar diliyorum. Onların olimpiyatlara katılması için çabalayan herkese teşekkür ediyorum.
    
     -2020 Olimpiyatları-
    
     2020 Yaz Olimpiyatları ile ilgili düşüncelerini açıklayan Osman Aşkın Bak, şunları kaydetti:
     Bildiğiniz gibi İstanbul 2020 Yaz Olimpiyatlarına da adayız. O adaylık süreci bir yıl sonra belli olacak. Süreç içinde lobi çalışmaları devam ediyor. Türkiyeye olimpiyat yakışır, olimpiyat meşalesi yakışır. Çünkü, biz hem ekonomimiz, hem dış politikamızla hem de dünyada gösterdiğimiz performans ile bunu yapabileceğimizi gösterdik.
    
     Muhabir: Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Londra Olimpiyatlarına doğru... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER