LÖSEV yararına tiyatro gösterimi

LÖSEV yararına tiyatro gösterimi


KARS (A.A) - Sarıkamışta Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yararına ilk ve ortaokul öğrencileri için tiyatro gösterimi yapıldı.
     Şehit Fikret Gündüz İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin "Lösemiyi Birlikte Yenelim" konulu toplum yararına hizmet çalışması kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü ortaklaşa tiyatro gösterimi düzenledi.
     Sarıkamış Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada öğrencilerin sosyal ve kültürel yönlerinin gelişmesi için böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Bu tür aktivitelerin sık sık yapılması gerektiğini vurgulayan Dağdelen, "Öğrencilerimiz ne kadar sosyalleşirse o kadarda öz güvenleri artar. Dayanışma ruhunu da öğrencilerimize aşılamamız lazım. Bu etkinliğin bütün geliri LÖSEVe bağışlanacak. Etkinliğe maddi manevi destek veren Sarıkamış Belediyesi ve Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi.
     Sarıkamış Belediye Düğün Salonunda yapılan tiyatro gösterimine, ilçe merkezi ve köylerdeki ilk ve ortaokul öğrencisi yaklaşık bin kişi katıldı.
     Erzurum Devlet Tiyatrosu oyuncularının sergilediği "İbi ile Babi Yollarda" adlı tiyatro oyunu, büyük beğeni kazandı.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber LÖSEV yararına tiyatro gösterimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER