Maçın ardından

Maçın ardından -Trabzonspor Teknik Direktörü Kafkas: "Trabzonsporun bir çıkışı var ama maalesef sezon sonuna denk geldi" -İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Korkmaz: "34 haftanın bütün özeti önümüzdeki hafta ortaya


TRABZON (A.A) - Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, takımının bir çıkış yakaladığını ancak bunun sezon sonuna denk geldiğini söyledi.
     Kafkas, 4-3 galip geldikleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, rakipleri karşısında ilk yarıda oyunun hakimiyetini eline alan, savunma ve hücum prensiplerini yerine getiren bir Trabzonsporun olduğunu belirterek, "İkinci yarı özellikle 20-25 dakika oyunun kontrolünü kaybettik. Bunu yorgunluğa bağlıyorum. Teslim olan bir Trabzonspor vardı. Sonra kontrataktan bulduğumuz gol bizi rahatlattı" dedi.
     "Trabzonsporun bir çıkışı var ama maalesef sezon sonuna denk geldi" diyen Kafkas, "İnşallah seneye bıraktığımız yerden devam ederiz. Şimdi her şeyimizi kupaya vereceğiz" diye konuştu.
     Aralarından ayrılacak oyuncularının bulunduğunu, bunları hafta içinde yapacağı basın toplantısıyla açıklayacağını kaydeden Kafkas, şunları söyledi:
     "Bamba ve Colman durumuna açıklık getirelim. İkisi de ayrılmak istediğini söyledi. Colman çocuklarının okul problemi nedeniyle ayrılmak istiyor. Bonservis bedeli var, getirirse gidebilir. Bamba da menajerini getirdi, kulüpte gelecek sezon oynamak istemediğini söyledi. Zaten birkaç hafta kadroya almıyordum. Son hafta ve kupa maçı aramızda olmayacak. Alanzinhodan ise beklediğim performansı alamıyorum. Kayserispor maçında etkili olamadı. Onunla ilgili de kararımı vereceğim."
    
     -İstanbul Büyükşehir Belediyespor cephesi-
    
     İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise mağlup olduktan sonra skorun öneminin olmadığını söyledi.
     Oyun içinde değişkenlikler gösterdiklerini ifade eden Korkmaz, "İlk yarı bize yakışmayan oyun, ikinci yarı farklı bir oyun vardı. Attığımızdan 2 mislini kaçırdık" ifadesini kullandı.
     3 gol atmalarına karşın 4 gol yediklerini vurgulayan Korkmaz, "Gerçek bir santrforumuz olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz. 34 haftanın bütün özeti önümüzdeki hafta ortaya çıkacak" değerlendirmesinde bulundu.
    
     -Futbolcuların görüşleri-
    
     Trabzonsporun savunma oyuncusu Celustka maça çok iyi başladıklarını belirterek, "İlk yarıyı iyi bir şekilde kapattık ancak ikinci yarı tempoyu kaybettik. Bu yeterli bir performans değil. Ligin son maçında çok daha güçlü bir rakibe karşı oynayacağız. Orada çok daha iyi bir performans göstermek zorundayız" dedi.
     Abdullah Karmil de ligde alt sıraları ve kendileri için önemli bir maç oynadıklarını söyleyerek, "Bu maçtan alnımızın akıyla çıktık. 2010-2011 sezonunda yaşanan bazı olaylardan sonra önemliydi. Umarım birilerine ders vermişizdir. Temiz bir futbol oynadığımızı düşünüyorum" diye konuştu.
     İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Zayatte ise "Kendimize gelmemiz, uyanmamız 45 dakika aldı. İkinci yarı kendimiz gibi oynadık. Girdiğimiz pozisyonları daha iyi değerlendirebilsek farklı sonuç ortaya çıkabilirdi" diye konuştu.
     Geraldes de kazanmaları gereken bir karşılaşmayı kaybettiklerini belirterek, matematiksel olarak şanslarının devam ettiğini ve sonuna kadar savaşacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç / Buğra Ersavaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER