Maçın ardından

Maçın ardından -Aliağa Petkim Başantrenörü Burak Bıyıktay: Kazanan taraf olduğumuz için mutluyuz, buna ihtiyacımız vardı -TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Ercüment Sunter: İki takım da kazanabilirdi. Aliağa kazandı tebrik ediyo


İZMİR (A.A) - Beko Basketbol Liginde TED Ankara Kolejlileri 70-68 mağlup eden Aliağa Petkimin başantrenörü Burak Bıyıktay Kazanan taraf olduğumuz için mutluyuz, buna ihtiyacımız vardı dedi.
     Bıyıktay, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, maça çok kötü başladıklarını, bir ara 12 sayıya kadar çıkan farkı kenardan oyuna dahil olan oyuncuların katkısıyla dengeye getirmeyi başardıklarını söyledi. Bıyıktay, Kenardan gelen oyuncularımızın bize müthiş katkıları oldu. Özellikle Ahmet ve Marcus Arnold bize ciddi katkı verdi. Melih ve Canerin de savunmadaki direnci çok önemliydi. Ligin en çok sayı atan takımını savunmamızla iyi bir skorda tutmayı başardık dedi.
     Galibiyetin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Bıyıktay, şöyle konuştu:
     Geçen hafta kötü bir oyun oynamıştık. Bugün daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Bizim hedefimiz kendi sahamızda maç kaybetmemek. Geçen hafta mağlup olan TED Ankara Kolejlilerin de kazanmaya ihtiyacı vardı. Maçın sonunda çok basit hatalar yaptık. Bu, bir arada oynamamanın verdiği bir tecrübe eksikliğinden kaynaklanıyor. Kazanan taraf olduğumuz için mutluyuz. Önümüzdeki hafta yine kendi sahamızda oynayacağımız maça hazırlanacağız. Bütün oyuncularımı bu galibiyetten dolayı kutluyorum.
     Aliağa Petkim oyuncusu Ersin Görkem de tüm maçların son ana kadar çekişmeli ve heyecanlı geçtiğini ifade etti. Ersin Görkem, Zaman zaman geri düşsek de iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Maçın son anlarında bize yakışmayacak bir iki hata yaptık. Bu hataları rakibimiz değerlendirse, belki de maçı kaybedebilirdik. Bunlardan ders çıkarmalıyız dedi.
    
     -TED Ankara Kolejliler Cephesi-
    
     Play-Off için önemli bir maç oynadıklarını ifade eden TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Ercümet Sunter ise evinde Antalya Büyükşehire karşı beklenmeyen mağlubiyetler alan iki takımın da avantaj yakalamak için çıktığı maçın çok stresli ve gergin geçtiğini söyledi.
     Sunter, şu değerlendirmeyi yaptı:
     İki takımın da kazanması çok önemliydi. Biz bu maçta iyi savunma yaptık. Aliağa takımı sezon başında yaşadığı sakatlık dezavantajlarına karşı mücadele etti. Ancak kadroları şu anda oturuyor. Güçlü bir takım oldular. Shumperti de Türk vatandaşı yapmanın avantajını iyi kullanıyorlar. Biz bu maçta düşük bir atış yüzdesiyle oynadık. İki takım da kazanabilirdi. Aliağa kazandı tebrik ediyorum. Oynadığımız 3 maçı da son saniyelerde kaybettik. Bizim de böyle kazanacağımız maçlar olacak. İnşallah galibiyetlere başlayacağız.
     TED Ankara Kolejliler oyuncusu Nedim de geçen hafta beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını, bu maçta, bu mağlubiyeti telafi etmek istediklerini, ancak başaramadıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ali Rıza Karasu / Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: Erdem Gültekin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER