Maden ocaklarındaki iş kazaları

Maden ocaklarındaki iş kazaları -TTKda bu yılın ocak-kasım dönemindeki iş kazalarında 5 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 492 kişi yaralandı


ZONGULDAK (A.A) - Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) bu yılın ocak-kasım dönemindeki iş kazalarında 5 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 492 kişi yaralandı.
     Maden ocaklarında yaşanan göçük, grizu patlaması, karbonmonoksit zehirlenmesi, metan gazı ve karbondioksit boğulmasının yanı sıra tahkimat ve nakliyat sırasında yaşanan iş kazaları, madencilerin hayatını kaybetmesinin yanı sıra yaralanmalara da neden oluyor.
     TTK istatistiklerine göre, geçen yıl 4 madencinin hayatını kaybettiği kurumda bu yılın ocak-kasım döneminde Armutçuk, Amasra, Üzülmez ve Kozlu müessese müdürlüklerinde 5 madenci iş kazalarında yaşamını yitirdi.
     Hafif yaralanmalarının da istatistiklere dahil edildiği kurumda, yılın 11 ayında 2 bin 492 işçi de çeşitli nedenlerle yaralandı.
     Yetkililer, madenciliğin dünyanın en zor mesleği olduğunu, kaçınılmaz bazı iş kazalarının bile en aza indirilmesi konusunda gerekli önlemlerin alındığını belirtti.
     İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda işçilere gerekli eğitimlerin de verildiğini ifade eden yetkililer, amacın sıfır kaza olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Maden ocaklarındaki iş kazaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER