Madra Dağı Ulusal Çalıştayı hazırlıkları tamamlandı

Madra Dağı Ulusal Çalıştayı hazırlıkları tamamlandı


BALIKESİR (A.A) - Ayvalık ilçesinde, 12-14 Ekim tarihlerinde yapılacak olan Madra Dağı Ulusal Çalıştayının son değerlendirme toplantısı yapıldı.
     Boğaziçi Otelde gerçekleşen Madra Dağı Ulusal Çalıştayı son hazırlık toplantısına Kazdağı, Madra Dağı Belediyeler Birliği Sözcüsü Salih Sönmezışık ve birliğin Ayvalık temsilcisi meclis üyesi Hatice Arga başkanlık etti.
     İlgili kurumların temsilcilerinin katıldığı toplantıda Sönmezışık, Madrada madencilerin, özellikle de taş ocaklarının yol açtığı tahribatın Kazdağlarından daha büyük olduğunu öne sürerek, Biz ağaca bakarken ormanı gözden kaçırmışız dedi. Sönmezışık, Kozak Yaylasını da içine alan Madra Dağı için jeopark önerisinde bulundu.
     Kazdağı-Madra Dağı Belediyeler Birliğinin etkinliği olan Madra Dağı Ulusal Çalıştayında bilim insanları tarafından Madranın bilimsel özellikleri, ekolojisi, doğal ve arkeolojik zenginlikleri anlatılacak.
     Çalıştayın 10. oturumunda da Prof. Dr. Süheyl Batum moderatörlüğünde, Burhaniye, Dikili, Bergama, Ayvalık, Küçükköy ve Altınova belediye başkanları Madra Dağının çevresel sorunları hakkında bilgi verecek.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Madra Dağı Ulusal Çalıştayı hazırlıkları tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER