Mahmut Esat Anadolu Lisesinden örnek proje

Mahmut Esat Anadolu Lisesinden örnek proje


KONYA (A.A) - Seydişehir Mahmut Esat Anadolu Lisesi öğrencilerinin Radyasyon (EMA) projesine, Kaymakam Tuncay Sonel destek verdi.
     Seydişehir Mahmut Esat Anadolu Lisesi Müdürü Hıdır Yıldırımın başkanlığında spor kulübü başkanı Ergün Kıyak yönetiminde öğrenciler ilçedeki resmi ve özel kuruluşlarda radyasyon ölçümü yaptı. Ortaya çıkan sonucun insan sağlığını tehdit eder seviyede olduğu belirtildi.
     Proje toplumda yaygın olarak kullanılan cep telefonları, her köşe başında bulunan baz istasyonları ve elektrikli ev aletlerinin yaydığı radyasyonun insan sağlığına kısa ve uzun vadede ne kadar zararlı olduğu hususunda Seydişehir halkının dikkati çekmek için hayata geçirildi.
     Proje kapsamında Okulun Spor Kulübü başkanı Ergün Kıyak ve 12 sınıf öğrencileri EMA Araştırması ilgili olarak Seydişehir Kaymakamı Tuncay Soneli makamında ziyaret ederek konu hakkında bilgi verdi.
     Okul Müdürü Hıdır Yıldırım radyasyonun kanser, tümör, Parkinson, genetik yapının bozulması, beyin zarının zedelenmesi, kalp rahatsızlıkları, hafıza zayıflaması beyin tümörleri, embriyo gelişimin zarar görmesi, düşük riskinin artması, kan hücrelerinin bozulması, sinir zarlarının bozulması, yüksek tansiyon, gibi birçok hastalığa neden olabildiğini söyledi.
     Seydişehir kaymakamı Tuncay Sonel Mahmut Esat Anadolu lisesi öğrencilerin yapmış oldukları projeyi yürekten destekliyorum okul idaresi ve öğretmenlerini yürekten kutluyorum. Şunun kesinlikle bilinmesi gerekir telefon muhabbet etme aracı değil, iş bitirme ve iş çözme aracı olarak kullanılmalı liseli gençlerimizin bilinçlendirme çalışmaların dolayı kutluyorum ve başarılar diliyorumdedi
    
     Muhabir: Kadriye Kasap
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Mahmut Esat Anadolu Lisesinden örnek proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER