Mahsur kalan kediler itfaiyecileri daha çok

Mahsur kalan kediler itfaiyecileri daha çok yoruyor -Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerini yangınlardan çok, özellikle çatılarda kurtarılmayı bekleyen kediler zorluyor -İtfaiye Müdürü Çağlar: Bu tür hayvanlar kurtarılm


ORDU (A.A) - Gökhan Gücüklüoğlu - Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerini yangınlardan çok, özellikle çatılarda kurtarılmayı bekleyen kediler zorluyor.
     Yangın, sel, heyelan gibi doğal afetlerde insanların can ve mallarını kurtarmak için özveriyle görev yapan itfaiye ekipleri, bunun yanı sıra zor durumda kalan kedi, köpek, kuş gibi hayvanları da düştükleri zor durumlardan kurtarmak için çaba harcıyor.
     Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürü Cevdet Çağlar, AA muhabirine, vatandaşlardan özellikle hayvan kurtarma olaylarında kendilerine anlayış göstermelerini istedi.
     İtfaiyenin zor durumda kalan bütün canlıların yardımına koştuğunu anlatan Çağlar, şöyle konuştu:
     Halkımız zor durumda kalan kedi, köpek gibi canlıları gördüklerinde bizi arıyor. Gerçekten bu konuda çok duyarlılar. Biz de ihbarları vakit geçirmeden değerlendiriyoruz. Kurtarılmayı bekleyen canlıyı kurtararak onları doğal ortamlarına bırakılacaksa oralara bırakıyoruz, bakımı yapılacaksa veterinere teslim ediyoruz. Ama özellikle çalışan arkadaşlar biliyor, çatılara çıkan kediler kendilerinin kurtarılmasına fırsat vermiyorlar. İhbar yapan vatandaşlarımız da bu konuda bizi anlasınlar. Çünkü bu tür hayvanlar kurtarılmayı istemediği için bizleri zorluyor.
    
     -Yardım istenmedikçe müdahale edilmemeli-
    
     Çağlar, itfaiye ekiplerini zorlayan bir başka konunun ise vatandaşların yardım istenmemesine rağmen çalışanlara müdahale etmesi olduğunu dile getirdi.
     Biz yardım istemedikçe yangın alanına girilmemeli diyen Çağlar, Bizim vatandaşlarımızdan istediğimiz sadece evde veya apartmanda oturanların nerede olduklarını bildirmeleri. İnsanların canı, malı yanıyor, anlıyoruz. Ama itfaiyecilerin işlerini zorlaştırılacak bir takım işlerden kaçınılmalı. Özellikle yardım istenmedikçe, yangın alanına girilmemeli. Bizim için bu kafi olacaktır ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Mahsur kalan kediler itfaiyecileri daha çok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER