MAKİAD, sağlık sorunlarını ele aldı

MAKİAD, sağlık sorunlarını ele aldı


MALATYA (A.A) - Malatya Aktif İşadamları Derneğinin (MAKİAD) aylık düzenlediği basın istişare toplantılarında, bu ay sağlık konusu ele alındı.
     Kiltepe Mahallesinde yeni yaptırılan Ömer Leventoğlu Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Yalçın, MAKİAD Başkanı Suat Sarın, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve cemiyet üyeleri katıldı.
     Malatyadaki sağlık sorununun ele alındığı toplantıda konuşan Dr. Ali Yalçın, Malatyada kamu ve özel hastanelere günde 21 bin kişinin başvurduğunu dile getirdi.
     Kentteki iki devlet hastanesine günde 11 bin kişinin geldiğini ifade eden Yalçın, yapılan şehir hastanesinin 200 hekimle 11 bin kişiye hizmet vermesi konusunda endişeleri olduğunu söyledi.
     Hastanelerin branşlara ayrılarak hizmet vermesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, oda olarak devlet hastanesi yerine yeni bir hastane yapılması gerektiğine inandıklarını kaydetti.
     Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Karaduman ise Malatyanın sağlık turizminden yararlanması için hedeflerin ortaya konması gerektiğini belirtti.
     MAKİAD Başkanı Sarın da sağlıktaki sorunları çözmek için herkese görevler düştüğünü vurgulayarak, Sağlıkta gerçekten büyük dönüşümler yaşanıyor. Bu dönüşümler yapılırken de sorun yaratmamak gerekiyor. Hastane yeri konusunda uzman kişiler karar vermeli ve planlamalar buna göre yapılmalı dedi.
     Bu arada, toplantı öncesi Ömer Leventoğlu Gençlik Merkezini gezen konuklar, yatakhane, toplantı salonları, spor, oyun, etüt, bilgisayar ve satranç odalarının yer aldığı merkezin Kiltepe Mahallesi için önemli olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber MAKİAD, sağlık sorunlarını ele aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER