Malatyada 5. Uluslararası Kervansaray Buluşması başladı

Malatyada 5. Uluslararası Kervansaray Buluşması başladı -Vali Şahin: Bir millet ya da bir devlet yer üstüne veya yer altına yatırım yapabiliyorsa istikbale emin adımlarla ilerliyor demektir


MALATYA (A.A) - Malatyada, Melitadan Battalgaziye, Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri adlı etkinlik kapsamında gerçekleştirilen 5. Uluslararası Kervansaray Buluşması törenle başladı.
     Battalgazi Belediyesi, Battalgazi Kaymakamlığı ve İnönü Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen buluşma, Silahtar Mustafapaşa Kervansarayında gerçekleştirildi.
     Programda konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, Bir millet ya da bir devlet yer üstüne veya yeraltına yatırım yapabiliyorsa istikbale emin adımlarla ilerliyor demektir ifadelerini kullandı.
     Eğitim, kültür, altyapı ve üstyapı yatırımlarının paralel yapılması gerektiğini düşündüğünü belirten Şahin, Battalgazide de bunun yapıldığını söyledi.
     AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ise kültürel mirasların korunması, tanıtımı ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine işaret ederek, Bu bölgenin kültürünü, tarihini korumak, gelecek nesilleri korumak, yarınları korumaktır dedi.
     Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da ilçede değişik kültürlere ait eserlerin ayağa kaldırılmasına çalıştıklarını belirterek, bu eserlerin insanlığın ortak değerleri olduğuna inandıklarını söyledi.
     Gürkan, Burada görev yapmak bizim için bir vebaldır. Burası 9 bin yıllık tarihi geçmişi olan bir mekan. Battalgazinin her karış toprağı şüheda ve şehit kanıyla sulanmış, her karış toprağı nabız gibi atan ve insanlık tarihinin öncülük yaptığı bir yer diye konuştu.
     Battalgazi Belediyesine TS EN ISO 9001:2008 kalite yönetimi sistem belgesinin verildiği programda, Malatya Belediyesi mehteran takımı konser verdi, Konya Selçuk Üniversitesi ve Pir Sultan Abdal Derneği semah ekipleri gösteri sundu. Konuklar, kervansarayda sanatsal faaliyetlerin yapıldığı stantları da gezdi.
     Programa, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Cemal Akın, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Galip Demirel, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Emin Göresiye / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada 5. Uluslararası Kervansaray Buluşması başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER