Malatyada Yeşil Sağlık projesi başlatıldı

Malatyada Yeşil Sağlık projesi başlatıldı -Sağlık hizmeti veren binaların çevreye duyarlı hale getirilmesini içeren proje kapsamında aralarında doktor, hemşire ve sağlık memurlarının da bulunduğu 30 kişiye eğitim verilecek


MALATYA (A.A) - Malatyada sağlık hizmeti veren binaların çevreye duyarlı hale getirilmesi amacıyla Yeşil Sağlık projesi başlatıldı.
     Fırat Kalkınma Ajansının (FKA) desteklediği projenin tanıtımı için Malatya Tabip Odasında basın toplantısı düzenleyen İl Sağlık Müdürü Nail Umay, projeyle İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı hastanelerin çevreye duyarlı, çevre dostu binalar haline getirilmesini amaçladıklarını söyledi.
     Binalardaki makinelerin karbon salınımını ve çevresel kirliliği düşüreceklerini bildiren Umay, bu çerçevede 10 gün boyunca aralarında doktor, hemşire ve sağlık memurlarının da bulunduğu 30 personellerinin eğitim alacağını ifade ederek, Eğitimle personellerimiz ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi standardına göre binalarımızın yeniden yapılandırılması çalışmalarını yapacak. Kullanılan bir lamba bile çevreye belli bir zarar veriyor. Kurum olarak proje doğrultusunda çevreye daha az zarar verecek şekilde binalarımızda düzenleme yapacağız. Amacımız gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak diye konuştu.
     Nail Umay, eğitimin ardından ISO 14001 Çevre Yönetim Sitemi Belgesi almak için ilgili kuruluşlara müracaat edeceklerini aktardı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyada Yeşil Sağlık projesi başlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER