Malatyanın mayıs ayı içme suyu analiz

Malatyanın mayıs ayı içme suyu analiz raporları açıklandı


MALATYA (A.A) - Malatyanın Mayıs ayı su analiz raporları açıklandı.
     Malatya İl Sağlık Müdürlüğü, Mayıs ayı su analiz raporlarını açıkladı. Buna göre, merkezde 30 ayrı noktadan alınan su örneklerinin standartlara uygun olduğu tespit edildi.
     Merkeze bağlı köylerden 12 yerden alınan su örneklerinden Uluköy Köyü muhtarının evindeki çeşmeden akan suda koliform bakteri ve Escherichia Coli bulunarak, suyun standartlara uygun olmadığı belirlendi.
     Arapgire bağlı Bacalı ve Eynir köyleri meydan çeşmeleri, Darende Kılıçbağı ve Sandıkkaya mahalleleri cami çeşmeleri, Doğanyola bağlı Damlı Köyü köy çeşmesi ve Koldere Köyü İlköğretim Okulu Çeşmesi, Yazıhan Belediyesi Dostlar Çay Ocağı Çeşmesi, Fethiye Belediyesi Çeşmesi ve Yazıhan Sürür Köyü meydan çeşmesi ile Kuluncaka bağlı Aşağı Selimli, Başören, Bıcır, Ilısuluk, Kızılhisar ve Sultanlı köylerindeki meydan çeşmelerinde suda koliform bakteri ve Escherichia Coliye rastlandı.
     Kuluncaka bağlı Konaktepe, Karabük, Çırıtbelen ve Çayköy meydan çeşmeleriyle Yeşilyurta bağlı Gezene Köyünde bir evden alınan örneklerde de sadece koliform bakteri tespit edildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyanın mayıs ayı içme suyu analiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER