Malatyaya 4 yeni ambulans

Malatyaya 4 yeni ambulans -Sağlık Bakanlığınca tahsis edilen donanımlı 4 ambulans, törenle hizmete sunuldu


MALATYA (A.A) - Sağlık Bakanlığınca Malatyaya gönderilen donanımlı 4 ambulans, törenle hizmete sunuldu.
     Malatya 112 Ambulans Komuta Kontrol Merkezinde düzenlenen törene, Vali Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve İl Sağlık Müdürü Nail Umay da katıldı. Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, biri yoğun bakım donanımlı olmak üzere 4 yeni ambulansın Sağlık Bakanlığı tarafından kente kazandırıldığını ifade etti.
     Yeni ambulanslarla birlikte 45 ambulansın Malatyada hizmet verdiğini dile getiren Şahin, 2 ambulans daha gönderileceğini kaydetti. Şahin, İnşallah ambulans hizmetlerinin açığının büyük bir kısmı kapatılmış oldu. Bundan sonra takviyelerle mevcut ihtiyaçlar da karşılanacak dedi.
     Merkezde çalışanların her vakaya hizmet vermeye çalıştığını ifade eden Şahin, şehir içinde bir vakaya 10 dakikanın altında müdahale etme oranın yüzde 90ların üzerine çıktığını, kırsal alanda da 30 dakika standardının yüzde 85 oranında yakalandığını belirtti.
     Çalışanlara gayretleri için teşekkür eden Şahin, yeni ambulansların hayırlı olmasını diledi.
     Vali Şahin, milletvekili Çalık ve Sağlık Müdürü Umay, kurdele keserek yeni ambulansları hizmete sundu. Şahin ve Çalık, yoğun bakım ambulansı ve diğer ambulansları inceledi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyaya 4 yeni ambulans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER