Malatya Valisi Şahin, sivil toplum kuruluşlarını

Malatya Valisi Şahin, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti


MALATYA (A.A) - Malatya Valisi Vasip Şahin, Hazreti İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı, Cem Vakfı Malatya Şubesi ile Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfını ziyaret etti.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahin, ilk olarak Battalgazi ilçesindeki Hazreti İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfını giderek, vakıf binasını gezdi.
     Vakıf Başkanı Erdoğan Ünverdi ile görüşen Şahin, Muharrem ayının son günü olan aşure gününün İslam tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Asıl bizim için daha da önemlisi Peygamber efendimizin ciğerparelerinin sevgili torunlarının şahadetlerinin gerçekleştiği bir dönem. Maalesef tarihte zaman zaman acı olaylar yaşanıyor. Allah onlara rahmet eylesin, şefaatlerinden de bizi mahrum bırakmasın ifadelerini kullandı.
     Daha sonra Cem Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğanla görüşen Şahin, Türkiyede yaşayan vatandaşların farklı inanç veya başka etnik kimliğe sahip olmalarının hem ülke hem de kent için büyük bir zenginlik olduğunu söyledi. Cem Vakfının bu zenginliği daha da güçlendiren sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu vurgulayan Şahin, bu vakfa iadeyi ziyaretlerini Muharrem ayı gibi özel bir günde yapmak istediklerini ifade etti.
     Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeliyle de görüşen Şahin, vakıf faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. Şahin, burada yaptığı konuşmada, Atalarımız bu yurdu bizlere birlik ve beraberlik içerisinde bırakmışlar. Bizlerin görevi de almış olduğumuz bu emaneti bizden sonrakilere aynı şekilde devretmektir. Kültürel çeşitliliğimiz bizlerin zenginliğidir. Bu zenginliklerimizi muhafaza ederek ebediyete kadar bu topraklarda yaşayacağız ve bu topraklar bizlere vatan olmaya devam edecektir. Bu vatan üzerinde yaşayan kültürel zenginliğimiz yurdumuz dışında yaşayan diğer insanlara da ışık olacaktır diye konuştu.
     Ünverdi, Doğan ve Meşeli de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatya Valisi Şahin, sivil toplum kuruluşlarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER