Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur:

Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur: Hastane, eski Jandarma Taburunun bulunduğu alana yapılacak


KÜTAHYA (A.A) - Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Sağlık Bakanlığınca planlanan hastane binalarının, eski Jandarma Taburunun bulunduğu alanda yapılacağını bildirdi.
     Kütahya Valisi Kenan Çiftçiyi makamında ziyaret eden Cantimur, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte Toplu Konut İdaresince (TOKİ) inşa ettirilecek hastane binalarıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.
     Evliya Çelebi Mahallesindeki eski Jandarma Taburu alanının, henüz TOKİye devredilmediğini belirten Cantimur, şöyle devam etti:
     Normalde TOKİ bu yerin kendilerine devredilmesine sıcak bakmıyordu. Ancak Jandarma Genel Komutanlığı, TOKİye çok borçlarının olduğunu belirtmiş. Bu borçlara karşılık bu hastane yerinin mahsup edilmesini istemiş. TOKİ bunun üzerine yeniden bir şeyler yapılabilir mi diye tekrar düşünmüş. Ben TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile görüştüm. Karabele, o jandarma bölgesini sağlık alanı olarak ilan ettiğimizi ilettim. Dolayısıyla Siz gelin alın dedik. TOKİ Başkanı olur verdi. Şu anda beklemedeyiz. Şunun iyi bilinmesi gerekiyor; hastane, eski Jandarma Taburunun bulunduğu alana yapılacak. Önümüzde bir engel yok. Sadece yapılması gereken işlemler var. Zaten Kütahyalılar da orayı istiyor.
     Cantimur, hastane yapılacak alanın büyüklüğünün 400 dekar olduğu bilgisini vererek, burasının bir bölümünün hastane binaları, kalanının yeşil alan olarak planlandığını sözlerine ekledi.
     Çiftçi de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Cantimura porselen fincan takımı hediye etti.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER