Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Farklılıkları, zenginliğimizi arttıran temel unsurlar olarak görüyoruz


BATMAN (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Farklılıkları, zenginliğimizi arttıran temel unsurlar olarak görüyoruz dedi.
     Batmanda bulunan Bakan Şimşek, Esentepe Van Kahvaltı Salonunda TÜMSİAD Şubesince düzenlenen sahur yemeğinde yaptığı konuşmada, gerek bölgede gerekse Türkiyenin tamamında işletmelerin önünü açmak için çaba gösterdiklerini söyledi.
     Devlet, millet için vardır. Bu anlamda hepimiz milletin hizmetkarıyız diyen Şimşek, bölgesel kalkınmışlık farkı ve Türkiye ile batının gelişmiş ülkeleri arasındaki farkın azaltılması gerektiğini söyledi.
     Büyüme ve gelişmeyle birlikte özgürlüklerin de artırılması gerektiğini ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:
     Bir anlamda ülkenin demokratik standartların sürekli iyileştirmemiz lazım. Bu anlamda Türkiye de çok şükür önemli mesafeler kat ettik. Biz hiç bir zaman Sorunların tümü çözüldü, biz bu işi başardık iddiasında bulunmadık. Zaten böyle bir iddia da yanlış olur. Ama samimi bir şekilde her iki alanda da elimizden geldiğince çabalamaya devam ediyoruz.
     Bu bölgeye geçmişte büyük teşvikler verilmiş ama başarılı olunamamış. Bunun arkasında çok sebep var. Ama bu gün biraz daha iyi bir noktadayız. Yetişmiş eleman sorunu eskisi kadar kötü değil. Eskiden bu bölgede üniversite sayısı bir elin parmağı kadar yoktu, meslek liseleri çok azdı. Şu anda Batmanda 8 bin meslek lisesi öğrencimiz var. Yine bir üniversitemiz var.
     Şimşek, Batmanın nüfusunun 540 bin olduğunu ve yaklaşık 30 bin hanede fakir vatandaşların yaşadığını bildirerek, şöyle devam etti:
     Biz bunlardan mesulüz. Biz burada güzel sofrada oturuyoruz ama akşam bir kaç ailemizi gezdik, orada ki sıkıntıları birebir yaşadık. Amacımız bu insanlara yardımcı olmaktır. Ama en iyi destek onlara balık tutmayı öğretmektir. En iyi destek onlara iş imkanı sağlamak. Devlet, hükümet olarak görevimiz bir yandan milletimize en iyi hizmeti sunmak, sizlerin önünü açmak, aynı zamanda da memlekette herkesi kucaklamaktır. Farklılıklar geçmişte tehdit kaynağı olarak da görülmüş olabilir. Bu ülke zaman zaman bunları da yaşamış. Ama biz de böyle değil. Biz bu farklılıkları birer zenginlik olarak görüyoruz. Farklılıkları, zenginliğimizi arttıran temel unsurlar olarak görüyoruz.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER