Maliye Bakanı Şimşekin Batman temasları

Maliye Bakanı Şimşekin Batman temasları -Bakan Şimşek: Türkiyenin makine ve teçhizat ihracatına Batman da katkıda bulunuyor


BATMAN (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiyenin makine ve teçhizat ihracatına Batmanın da katkıda bulunduğunu söyledi.
     Bakan Şimşek, dün Batmandaki temasları kapsamında, Organize Sanayi Bölgesindeki sanayi tipi fırın üreten fabrika sahibi Aziz Yavuz ile bir süre görüştü. AA muhabirinin de bulunduğu görüşmede, iş adamı Yavuz, Bakan Şimşeke fabrikasını kurma aşamasını ve ihracatındaki artış sürecini anlattı.
     Yavuz, Saddam Hüseyin devrildikten 7 gün sonra Iraka makine satmaya başladığını, aradan bir hafta geçtikten sonra makineyi satın alan kişinin fırını arızalandığı gerekçesiyle kendisini aradığını anlattı.
     Müşterisinin Arapça konuşması nedeniyle diyalog kuramadığını daha sonra Türkçe bilen biriyle konuşmaya çalıştığını ifade eden Yavuz, şunları söyledi:
     Ondan da bir şey anlamadım. Bunu söylediğimde adam bana siz Türkler parayı alırsınız, bir daha da gelmezsiniz, yalan söylüyorsunuz deyince gece arabama binip saat 01.00de sınır kapısından Duhoka geçtim. Sabah 07.30da fırının önüne vardığımda hamur teknede ekşimiş, personel yatıyor, fırın sahibi de evine gitmişti. Kapıyı çaldım. Kapıyı açan personel bana ekmek yok dedi. Ben de ekmek almaya değil, fırın arızasını gidermeye geldim dedim. Personel kapıyı açtı. Fırının arızasını giderdim ve fırını çalıştırdım. Fırındaki personel patronunu arayarak Türk geldi, fırın çalıştı, şu anda ekmek üretiyoruz dedi. Daha sonra fırın sahibi geldi, şaşırdı, inanamadı. Pasaportumu çıkartıp tarihe bak bugün geldim dedim. Bunun üzerine adam mahcup bir şekilde benden özür diledi. Artık bundan sonra Batmanlı Azize kefilim dedi.
     Bunun üzerine Bakan Şimşek, Anlaşılan ihracatın arttı diye konuştu. Yavuzun ihracatının yüzde 500 arttığını söylemesi üzerine de Bakan Şimşek, Müşteri memnuniyeti ancak bu kadar olur. Mükemmel bir hizmet dedi.
     Batmanda sanayi tipi fırın üretildiğine dikkati çeken Bakan Şimşek, şöyle konuştu:
     Türkiyenin makine ve teçhizat ihracatına Batman da katkıda bulunuyor. Onun için bu kardeşimizin bütün çalışanlarını canı gönülden kutluyorum. Kazakistandan Ortadoğuya kadar birçok ülkeye burada yaptığı sanayi tipi fırınları ihraç ediyor. Yüzde 70i ihracat. Bu nedenle tebrik ediyorum. Bütün süreçler burada üretiliyor ve çok başarılılar.
     Aslında bu hikayelerin anlamı şu; kaliteli ürün üretirseniz rekabetçi bir fiyata satarsanız, bir de müşteri memnuniyetini ön plana çıkartırsanız, küçük bir tezgahtan sonrasına çok ciddi miktarlara varacak şekilde hem yerel hem ihracat potansiyelini yakalayabilirsiniz.
     Bu arada demir plaka üzerine ay yıldızlı bayrak işlenerek Kürtçe ve Türkçe hoş geldiniz sayın bakanım yazısı yazıldı. Bakan Şimşek, bu sırada yapılan işlemi plastik levha arkasından izledi.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Şimşekin Batman temasları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER