Maliye Bakanı Şimşek, Batmanda:

Maliye Bakanı Şimşek, Batmanda: Türkiyenin son 10 yılda sağlık konusunda geldiği yer, bütün dünyada örnek gösteriliyor -Dünya standartlarında bir tenis turnuvasının yapılacağı bir kompleksi inşallah Batmana kazandıraca


BATMAN (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiyenin son 10 yılda sağlık konusunda geldiği yerin, bütün dünyada örnek gösterildiğini söyledi.
     Batmana gelen Bakan Şimşek, temaslarına ilk olarak Türkiye Tenis Federasyonu Başkan Vekili Cengiz Durmuş ile İl Özel İdaresindeki spor tesislerini ziyaret ile başladı, ardından Batman Bölge Devlet Hastanesinde Kalp Damar Cerrahi ve Onkoloji Ünitesinin açılışına katılıp hasta ziyaretleri gerçekleştirdi.
     Şimşek, açılışta yaptığı konuşmada, son 10 yılda Türkiyede sağlıkla ilgili büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını, sağlıkta büyük bir devrimi gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Bütçe imkanlarının yüzde 17sini vatandaşların sağlığına harcadıklarını kaydeden Şimşek, kamunun toplam sağlık harcamasının neredeyse 70 milyar lira civarına çıktığını aktardı.
     Son 10 yılda gerek tesis olarak gerek sağlık personeli olarak bir önceki 10 yıllarla karşılaştırılamayacak kadar büyük yatırım ve hizmet kapasitesinin sağlandığını anlatan Şimşek, şöyle konuştu:
     Batmanda 2002 yılında uzman hekim sayısı 35 kişi, 2013 yılı başında 180 kişiye çıkmış. Benzer şekilde pratisyen hekim sayısında çok ciddi bir artış olmuş, 74ten 263e çıkmış. İnsan kaynağı anlamında hiç bir dönemde olmadığı kadar Batmana yatırım yapılmış. Son 10 yıl içerisinde sağlığa yaptığımız yatırımın değeri 117 milyon lira. Bizden önceki 10 yılda 2010 yılı fiyatlarıyla sadece 21 milyon liradır. Diş hekimi sayısı 5 kişi iken, bugün 44e çıkmış.
     Şimşek, şu anda kanser ölümlerinin Türkiye ve dünyada ikinci sırada olduğunu, nüfus yaşlandıkça kanser vakalarının daha çok görüldüğünü belirterek, şu anda ölümlerin en büyük nedeninin kalp krizleri olduğunu vurguladı.
     Batmanda her 2 birimi de açıyoruz. Hem kalp damar cerrahisi konusunda hem onkoloji konusunda birer ünite açılmış oluyor. Vatandaşa daha fazla sağlık hizmeti için sadece Batmanda değil, bütün ülkede farklı bir noktadayız. Türkiyenin son 10 yılda sağlık konusunda geldiği yer, bütün dünyada örnek gösteriliyor. Hükümetlerimiz döneminde biz sağlığı öncelik almışız diyen Şimşek, o nedenle AB ve Dünya Sağlık Örgütünde Türkiyenin sağlıkta yaptığı çalışmaların birçok ülkeye örnek olarak gösterildiğini kaydetti.
    
     -Şehrimizin algısı değişecek-
    
     Bakan Şimşek, Batmanın algısını değiştireceklerini de vurgulayarak Tenis Federasyonu başkanımız ile görüştük. Türkiyede yapılacak uluslararası bir tenis turnuvası Batmanda yapılabilir mi- şeklinde bir diyaloğumuz oldu. Federasyonun desteğiyle bunu yapmayı düşünüyoruz. Ama onun için dünya standartlarında tenis kortları gerekecek. Bunun için birkaç yerde inceleme çalışması yaptık, yerlere baktık. Dünya standartlarında bir tenis turnuvasının yapılacağı bir kompleksi inşallah Batmana kazandıracağız. Ondan sonra uluslararası bir tenis turnuvasını Batmanda yapacağız. Sonra da Türkiyedeki tenis turnuvalarının bir kısmı burada olacak.
     Tenisin, Türkiyede yaygınlaşması için federasyon ile bir diyalog içerisinde olduklarını dile getiren Şimşek, Batmanı da bu anlamda yeni alanlardan bir tanesi olarak seçtiklerini, Batmana bunu kazandıracaklarını anlattı.
     Batmanın sanayisiyle, bilime ve spora yaptığı katkısıyla gündeme oturmasını istediklerini, sözünü ettikleri çalışmanın Batmanın da algısını değiştirecek çok önemli bir etkinlik olacağını belirten Şimşek, Tenis Türkiyede ilginin arttığı bir alan. İleride Batmandan dünya çapında tenisçiler çıkar. Neden olmasın- Bu turnuvalar daha sonra dünya çapındaki turnuvaların temelini oluşturacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Şimşek, Batmanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER