Manavgatta 2B tapuları dağıtılmaya başlandı

Manavgatta 2B tapuları dağıtılmaya başlandı


ANTALYA (A.A) - Manavgatta 2B Yasasından yararlanmak için müracaatta bulunanlara tapuları teslim edilmeye başlandı.
     Manavgat Kaymakamlığında düzenlenen tapu dağıtım töreninde konuşan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, vatandaşlara "Hayırlı olsun" dileğinde bulundu.
     Manavgat Milli Emlak Müdürü Hüseyin Değerli ise hak sahiplerinden tapularını almak için son günü beklememelerini istedi. Başvuru süresinin eylül ayında dolacağını hatırlatan Değerli, son günlerde yapılacak müracaatın yoğunluğa neden olacağının altını çizdi.
     Manavgatta 8 bin 500 civarında 2B arazisi müracaatı olduğunu kaydeden Değerli, bunun yüzde 90ında tapulama çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, "Vatandaşların bunu değerlendirmesi bence faydalarınadır. Çünkü devlet çok büyük imkanlar sağlıyor. Peşin ödemede yüzde 40ını ödüyorlar. 6 yıl vade ile ödeyebiliyorlar, vade tarihlerini kendileri tespit ediyorlar. Bu fırsat Türkiyeye herhalde bir daha gelmez. Lütfen bu şanslarını kaçırmasınlar" dedi.
     Törende temsili olarak Hocalar Köyü Muhtarı Hüseyin Yanar ile Taşkesiği köyünden Hatice Sarıkaya, Gülcan Sarıkaya, Muammer Sarıkaya ve Ali Sarıkayaya tapuları verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Manavgatta 2B tapuları dağıtılmaya başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER