Manavgatta etnografya müzesi açılacak

Manavgatta etnografya müzesi açılacak


ANTALYA (A.A) - Manavgat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü binasında etnografya müzesi açılacağı bildirildi.
     Manavgat Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, yaptığı açıklamada, kurumun hizmet binasında etnografya müzesi açacaklarını belirterek geçmişten günümüze kalan malzeme ve eşyaları sergileyeceklerini söyledi.
     Etnografya müzesinin Manavgat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü binasının giriş katında açılacağını bildiren Geyikoğlu, şu ana kadar yüzden fazla eser topladıklarını söyledi.
     Etnografya müzesinde sergilenecek malzemelerin arasında asırlık eşyaların bulunacağını ifade eden Müdür Geyikoğlu, Elimizde bulunan eşyalar arasında beşik, kilim tezgahı, ahşaptan yapılmış ayran tuluğu, buğday harmanlanan döver ve yaba, kirman, tüfek, sini, tahta kepçe ve daha birçok malzeme bulunuyor dedi.
     Manavgat Halk Eğitimi Merkezi ve Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi tarafından yıllardır müzede sergilenecek eşyaların toplandığını kaydeden Geyikoğlu şunları söyledi:
     Atalarımızın geçmişte kullandıkları eşyaları, bizden önce görev yapan arkadaşlar kurs açtıkları köylerden toplayarak ilçe halk kütüphanesinin bir odasında muhafaza etmişler. Halk eğitim merkezi olarak taşındığımız yeni binamızın bahçesinde ve giriş katına malzeme ve eşyaların orijinal yapısına uygun oda ve salonlar yaparak bizden sonraki nesillere aktarmak ve uzun yıllar yaşaması için çaba göstereceğiz. Manavgat halkından ellerinde etnografya müzesinde sergileyebileceğimiz malzeme ve araç gereçleri bize getirmelerini rica ediyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Manavgatta etnografya müzesi açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER