Manavgat Kent Konseyi projelerini Başkan Sözene

Manavgat Kent Konseyi projelerini Başkan Sözene sundu -Konsey tarafından, engelli bireylere yönelik üç, Manavgattaki ürünlerin markalaştırılmasına yönelik de bir proje geliştirildi


ANTALYA (A.A) - Manavgat Kent Konseyi tarafından engelliler ve ilçedeki ürünlerin markalaştırılmasına yönelik hazırlanan dört proje, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözene sunuldu.
     Manavgat Kent Konseyi Başkanı Hacer Bakır Sert, Manavgat Meslek Yüksekokulunda düzenlediği basın toplantısında, "Engelsiz Kent", "Manavgat Ürünlerinde Markalaşma", "Engelliler Koordinasyon Merkezi" ve "Engelsiz Park İş Atölyeleri" adlı dört proje hazırladıklarını söyledi.
     Projeleri, ilçeyi daha güzel bir konuma getireceğini düşündükleri alanlarda hazırladıklarını anlatan Sert, "Amacımız daha iyi bir Manavgat yaratmak. Özellikle engelliler konusunda daha iyi noktalara gelinebileceğini düşünüyoruz. Raporlarımızı kabul eden Belediye Başkanı Şükrü Sözen de her konuda bize destek olacağını belirtti" dedi.
     Manavgatın markalaşmış bir ürünü olmadığına değinen Sert, öncelikle susamı ön plana çıkarmayı hedeflediklerini anlattı. Manavgat susamının yağ veriminin yüksek olduğuna işaret eden Sert, markalaştırma çalışmalarının ardından Manavgatın merkezi noktalarında "Susamhane" adı verilen satış noktaları oluşturmayı planladıklarını dile getirdi. Sert, ürün geliştirme ve tescil konularında da Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) ile işbirliği yapacaklarını bildirdi.
    
     -"Projeler engellilerin hayatını kolaylaştıracak"-
    
     Manavgat Kent Konseyi Engelsiz Meclisi Başkanı Hüseyin Boz, Manavgatta yaşayan engellilerin hayatını kolaylaştıracak projeler hazırladıklarını söyledi. İlçede yaşayan engellilerin en çok ulaşımda sıkıntı yaşadıklarına değinen Boz, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Yapılan çalışmaların iyi niyetli olduğunu, ancak yetersiz kaldığını gözlemliyoruz. Bu koşulları gözeterek Engelsiz Kent projesini hazırlayıp sunduk. Engelliler Koordinasyon Merkezi Projesinin amacı ise engelliler konusunda yapılabilecek çok iş olmasına rağmen hepsinin dağınık olmasıdır. Tüm problemler, kurulacak merkez vasıtasıyla toparlanıp yürütülebilir. Engellilere yönelik çalışmaların tek merkezde yapılması, sorunların çözüme kavuşturulmasını daha da kolaylaştırır."
     Manavgat Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Umut Çiftçi ise engelli çocukların en az sağlıklı bir çocuk kadar oyun alanını hak ettiklerini kaydetti. Parkların engelli çocukların da yararlanacağı şekilde yeniden tasarlanmasını planladıklarını anlatan Çiftçi, "Böyle bir park, hem engelli çocuklarımızın gönüllerince eğlenip mutlu olabilecekleri hem de anne, baba ve akrabalarının stres atıp, rahatlayabilecekleri bir ortam sağlayacaktır" dedi.
     Çiftçi, Engelsiz Parkın merkeze yakın olması, engellilerin parka ulaşımı konusunda da kolaylık sağlanması gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Manavgat Kent Konseyi projelerini Başkan Sözene Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER