Manisada Hıdrellez kutlamaları

Manisada Hıdrellez kutlamaları -Yüzlerce kişi, üniversiteye girmekten ev sahibi olmaya, annesinin kendisine yeni bir cep telefonu almasından dedesinin sigarayı bırakmasına kadar gerçekleşmesini istedikleri dilekler için Hacet Ded


MANİSA (A.A) - Manisadaki Hıdrellez şenliğinde yüzlerce kişi Spil Dağı eteklerindeki Hacet Dede Türbesine gitti.
     Spil Dağının eteklerinde, tarihi Manisa Kalesinin yıkık surları içinde bulunan ve Saruhan Bey zamanında yaşamış bir evliyaya ait olduğuna inanılan Hacet Dede Türbesi, Hıdrellez kutlamaları çerçevesinde bu yıl da binlerce kişinin akınına uğradı.
     Kimi dilek sahipleri de dileklerinin resmini çizerek ya sur duvarlarına sıkıştırdı ya da ağaç dallarına astı, bez parçaları bağladı.
     Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği Hacet Dede Türbesine gelenler, sur duvarlarına sıkıştırmaya çalıştıkları küçük taş parçalarının orada kalması halinde dileklerinin yerine geleceğine inanıyor.
     Lise öğrencileri üniversiteye girmek için hazırladıkları dilek kağıtlarını duvarlara asarken, evi olmayanlar çizdikleri ev resmini, çocuğu olmayanlar yaptıkları minyatür beşikleri, evlenmek isteyen kızlar yüzüğü, borcu olanlar da ödeme faturalarını taşların arasına sıkıştırdı ya da ağaç dallarına astı.
     Yazılı dilekler arasında dedesinin sigarayı bırakmasını isteyenler kadar, annesinden iyi bir cep telefonu almasını isteyenler de vardı.
     Öte yandan, türbe olarak kabul edilen yere İstanbuldan geldiği söylenen bir vatandaş, İslam dininde ölülerden yardım dilenmemesi ve medet umulmaması gerektiği yönünde Kuran-ı Kerimden ayetlere de yer verdiği broşürlerden dağıttı.
     (MY-GLC-UFK-DEL)
<< Önceki Haber Manisada Hıdrellez kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER