Manisadaki suç örgütü soruşturması

Manisadaki suç örgütü soruşturması -Soruşturma sonucunda Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile MHP İl başkanı Tamer Akkalın da aralarında bulunduğu 48 zanlı hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi -İddianamede, Ma


MANİSA (A.A) - Manisada, kurdukları suç örgütüyle ekmek satışında tekelleşmeye giderek ticaret özgürlüğüne engel oldukları, fırınlardan haraç topladıkları iddia edilen bir suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma sonucunda, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MHP İl Başkanı Tamer Akkalın da aralarında bulunduğu 48 kişi hakkında dava açıldı.
     Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince, vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine geçen yıl mart ayında düzenlenen operasyonun ardından organize suç örgütü kapsamına girmesi nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.
     İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianameye göre, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MHP Manisa İl Başkanı Tamer Akkalın da aralarında bulunduğu 48 sanık hakkında, suç örgütü kurma, yağma, tehdit, rüşvet, hürriyeti ihlal, tüzel kişileri araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık, rüşvet, var olan suç örgütleri ile korkutucu güçten yararlanarak yağma suçlarını işledikleri ileri sürüldü.
     İddianamede, Manisa Belediye Başkanı Ergün hakkında, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, iş ve çalışma hürriyetini ihlal suçlamalarıyla 55 yıla kadar, MHP İl Başkanı Akkal hakkında ise suç örgütüne üye olmak suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.
     İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın ilk duruşma tarihini 12 Haziran olarak belirledi.
    
     -Veremeyeceğimiz hesabımız yok-
    
     Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, yargıya intikal etmiş bir konuda çok fazla söylenecek bir şey olmadığını belirterek, Zamanla herkes her şeyi daha iyi anlayacak. Bizim veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Sonuçta bu bir süreç ve sürecin nasıl işleyeceğini hep birlikte bekleyip, göreceğiz. Manisa kamuoyu ve bizi sevenlerin bunu böyle bilmesini istiyorum ifadelerini kullandı.
     Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin, şikayetler üzerine başlattığı takibin ardından 2012 Mart ayında düzenlenen operasyonda, 45 kişi gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen zanlılardan 5i tutuklanmıştı.
     Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün de soruşturma aynı yılın haziran ayında savcılıkça yapılan davet üzerine ifade vermişti.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Manisadaki suç örgütü soruşturması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER