Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa

Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Akoğlan: Aşırı sıcak nedeniyle Manisada günde 40-50 vatandaşımız sağlık kuruluşlarında ayakta tedavi hizmeti alıyor


MANİSA (A.A) - Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Akoğlan, Manisada aşırı sıcak nedeniyle günde 40-50 hastanın sağlık kuruluşlarında ayakta tedavi hizmeti aldığını bildirdi.
     Akoğlan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava şartları nedeniyle Manisa il genelinde günde toplam 40-50 civarında vatandaşın aşırı sıcaktan etkilenerek hastanelere başvurduğunu söyledi.
     Ramazan ayının da sıcak havalara rastlayacağına dikkati çeken Akoğlan, oruç ibadetini yerine getirecek vatandaşların iftar vaktine kadar günü serin yerlerde geçirmelerini önerdi.
     İftar ve sahur arasında da bol sıvı tüketimin önem taşıdığını dile getiren Akoğlan, Kronik hastalığı olanlar doktor kontrolünde ibadetlerini yerine getirmeli, düzenli ilaç kullanan vatandaşlarımız da ilaç saatlerini sahur ve iftar saatlerine göre ayarlamalı dedi.
     Akoğlan, aşırı sıcakta mecbur kalınmadıkça 10.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkılmaması, günde en az 2 litre sıvı alınması uyarısında da bulundu.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Seyhan Kurtman
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER