Manisa OSB ile Halkbank arasında enerji

Manisa OSB ile Halkbank arasında enerji verimliliği işbirliği protokolü imzalandı


MANİSA (A.A) - Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Halkbank arasında Sürdürülebilir Ekonomide Enerji Verimliliği ve Kobilerle İşbirliği konusunda işbirliği protokolü imzalandı.
     Manisa OSB Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, OSB Bölge Müdürü Funda Karaboran ve OSB yönetim kurulu üyeleri ile Halkbank Bölge Koordinatörü Hüseyin Vehbi Yıldırım, Bölge Pazarlama Bölüm Müdürü Mehtap Apaydın, Bölge Krediler Bölüm Müdürü Mehmet Murat Çelik ile Halkbank Manisa Şube Müdürleri katıldı.
     Protokol imza töreninde konuşan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, protokolle yeni bir uygulamanın startının verileceğini söyledi.
     Türek, Sanayici ve yatırımcılara aynı zamanda da çevre ve enerji ile ilgili tasarruf getirici yatırımlara uzun vadeli düşük vadeli kredi destekleri verilecek dedi.
     Uygulama ile işletmelerde enerji verimliliğini arttırarak işletmelerin enerji maliyetlerinin düşürülmesini amaçladıklarını anlatan Halkbank Bölge Koordinatörü Hüseyin Vehbi Yıldırım, Fransız Kalkınma Ajansı ile Halkbank arasında imzalanan protokol kapsamında sanayici ve yatırımcıları kredilendireceklerini söyledi.
     Uygulamanın Manisa OSB ile başladığını ve diğer OSBler ile de protokoller yapacaklarını ifade eden Yıldırım, OSBde faaliyet gösteren firmalara, bankamızın enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kredi ürünlerini uygun koşullarda kullanma fırsatı sunuldu. Enerji kredilerinin yanı sıra sanayi bölgeleri destek kredisi paketindeki işletme, yatırım kredilerinden, ayrıca diğer kredi ve mevduat ürünlerinden uygun faiz ve komisyon oranlarıyla faydalanabileceklerdir dedi.
     Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Yıldırım, kredilerin, proje bazında verileceğini, 2 milyon Avro limitli, 2 yıl geri ödemesiz 7 yıl vadeli olacağını, faiz oranlarının ise yıllık yüzde 6 oranında olduğunu söyledi.
     Yapılan konuşmaların ardından Manisa OSB Bölge Müdürü Funda Karaboran ile Halkbank Bölge Koordinatörü Hüseyin Vehbi Yıldırım arasında işbirliği protokolü imzalandı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Manisa OSB ile Halkbank arasında enerji Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER