Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Türek:

Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Türek: Türkiye OSBlerine model oluşturacak, eğitim ve öğrenim de çağ atlatacak bir okul yapılanması düşüncesindeyiz


MANİSA (A.A) - Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, Türkiye OSBlerine model oluşturacak, eğitim ve öğrenim de çağ atlatacak bir okul yapılanması düşüncesindeyiz dedi.
     Türek, Manisa OSB Eğitim Toplantı Salonunda düzenlediği toplantıda, sanayinin ihtiyaç duyduğu eğitilmiş iş gücü potansiyelini oluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, mülkiyeti kendilerine ait olan MOSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesini özel okula dönüştüreceklerini, okulun bu öğretim ve eğitim yılından itibaren Manisa Organize Sanayi Bölgesi tarafından faaliyetine devam edeceğini belirtti.
     Okulun, öğrencilerin karşılıksız tam burslu olarak okutulacağı, eğitim, servis, yemek gibi hizmetlerin ücretsiz sunulacağı bir özel eğitim kurumuna dönüştürülmesi hususunda karar aldıklarını dile getiren Türek, Bu eğitim öğretim döneminde okulumuz Manisa OSBnin idaresinde olacaktır. Konu hakkında Bakanlık ile ilgili tüm bürokratik işlemler tamamlanmıştır. Ne öğrencilerimiz, ne de eğitimcilerimiz mağdur olacaktır. Yeni dönemde okul binası bitişiğine yurt yapılmasını planlıyoruz. Türkiye OSBlerine model oluşturacak, eğitim ve öğrenim de çağ atlatacak bir okul yapılanması düşüncesindeyiz diye konuştu.
     Türek, bu modelde okulun sadece bir basamak olduğunu, yeni tahsis edecekleri alanla bölgede bir eğitim kampüsü kurmayı palanladıklarını kaydederek, MOSB yaparsa en iyisini yapar dedi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Türek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER