Manyas Barajı sulama inşaatı çalışmaları

Manyas Barajı sulama inşaatı çalışmaları


BALIKESİR (A.A) - Tarımsal sulama ve enerji üretimi alanında Marmara Bölgesinin en büyüğü olan Manyas Barajında sulama kanallarıyla arazi düzleme ve toplulaştırma çalışmaları devam ediyor.
     Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, yaptığı açıklamada, sulama inşaatının tamamlanmasıyla Manyas başta olmak üzere, Bandırma ve Susurluk ilçelerinde toplam 11 bin 108 hektar tarım alanının sulanacağını söyledi.
     Manyas Barajından itibaren yapılacak sulama ana kanal uzunluğunun 46 kilometre, sulama boru uzunluğunun 311 bin 129 metre, drenaj kanal uzunluğunun ise 81 bin 666 metre olacağını ifade eden Danç, Balıkesir 25. Bölge Müdürlüğü kontrolünde yapılan kanalet ve toplulaştırma çalışmalarının bitiş tarihinin, 2014 yılı sonu olarak belirlendiğini kaydetti.
     Danç, şunları kaydetti:
     "Ancak 15 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirilen Manyas ovası sağ sahil sulama inşaat projesinin temel atma töreninde, Bakan Veysel Eroğlunun yüklenici firma Özkar İnşaat yönetim kurulu başkanı Zeynel Özdoğandan, inşaatı 2014 yılı Haziran ayında bitirme sözü almıştı. Sulama kanaletleri inşaat çalışmaları halen Kızık köyü ile Haydar, Eskiçatal köyleri ile Kızıksa beldesi arasında devam ediyor. Bu nedenle adı geçen köyler ve beldelerde bu yıl çeltik ekimi yapılamayacağı açıklanmıştı. Bu arada elektrik üretimi de yapacak olan Manyas Barajı HES santralinde de çalışmalar sürüyor."
    
     Muhabir: Süleyman Özaydın / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Manyas Barajı sulama inşaatı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER