Mardinde 50 bal üreticisine 418 adet

Mardinde 50 bal üreticisine 418 adet polen tuzaklı kovan dağıtıldı


MARDİN (A.A) - Mardinde Teknik Arıcılığı Geliştirme projesi kapsamında 50 bal üreticisine 418 adet polen tuzaklı kovan verildi.
     Mardin merkeze bağlı Nur Mahallesindeki dağıtım töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, proje ile bölgenin ekonomik yapısına katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.
     Bölgede arıcılık çalışmalarına süreklilik kazandıracaklarını vurgulayan Söğüt şunları söyledi:
     "Proje ile üreticinin teknik bilgisi aile iş gücü ve ekonomik yapısının değerlendirilerek üretici gelirinin araştırılmasının yanı sıra bölgenin ekonomik yapısına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu proje sayesinde doğal bitki florasından faydalanabilecek özellikle genç nüfusa istihdam imkanı sağlanabilecek kırsal alanda birlikte hareket ederek insan kaynaklarının geliştirilmesi yolunda büyük bir mesafe kat edilmiş olacak."
     Dahasonra Mardin Valiliği ile GAP İdaresi Başkanlığınca imzalanan protokol ile yüzde 70 GAP ve yüzde 30u üreticiler tarafından finanse edilen ve Ordu Arıcılık Araştırma İstasyonu MüdürlüğüNden temin edilen toplam 418 adet langstrot tipi polen tuzaklı kovanlar Bal Üreticileri Birliğine üyelerine dağıtıldı.
     Bu arada kovanlar dağıtılırken arıların kovanları terketmesi sonucu törene katılan basın mensupları ve arıcılar zor anlar yaşadı.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Mardinde 50 bal üreticisine 418 adet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER