Mardin Ağız Ve Diş Hastanesi kesintisiz

Mardin Ağız Ve Diş Hastanesi kesintisiz hizmet veriyor -Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Döğücü: 1 Şubattan geçerli olmak üzere merkezimiz 24 saat hizmet vermeye başladı


MARDİN (A.A) - Mardin Ağız ve Diş Hastanesinin kesintisiz hizmet vermeye başladığı bildirildi.
     Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şemsettin Döğücü, Mardin Ağız ve Diş Hastanesinde düzenlenen basın toplantısında, hedeflerinin sağlıkta kaliteli hizmet olduğunu ifade ederek, merkezde 13 hekimin görev yapacağını söyledi.
     Mardinin Büyükşehir statüsüne alınmasıyla 24 saat hizmet veren bir hastanenin olması gerektiğini düşündüklerini belirten Döğücü, bunun üzerine de gerekli alt yapı çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti.
     Döğücü, şunları söylerdi:
     Öncelikle 3 olan diş hekim sayısını artırdık. 5 diş hekiminin bakanlıkça ataması yapıldı. 1 diş hekimimiz şu anda askerde. Şu anda uzmanlık gerektiren hastalar dışında bütün hizmetleri yapıyoruz. Uzmanlık yeni yeni gelişiyor. Şu an itibari ile 4 arkadaşımız il dışında uzmanlık eğitimi alıyor. Dönüşte Mardinde hizmet vermeye başlayacaklar. 1 Şubattan geçerli olmak üzere merkezimiz 24 saat hizmet vermeye başladı. Bu Mardin için sevindirici bir gelişme. Bugüne kadar mesai saatlerinde verilen hizmet artık gecenin herhangi bir saatinde de verilecek.
     Döğücü, Ağız ve Diş Hastanesinin sadece tedavi amaçlı olmadığını bunun yanında hastalık öncesi çeşitli programların da yapıldığını belirterek, 2012 yılında Mardin merkezdeki bütün ilköğretim okullarının 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin ağız ve diş taraması yapıldı. Birinin hasta olmasını beklemiyoruz. Hastalanmadan öncede gidip uygulamalı tedavi yapıyoruz. Bunun dışında da cezaevlerinde haftada 1 gün tutuklu ve hükümlülere diş hekimi hizmeti veriyoruz diye konuştu
     Döğücü,Alo 182 Hastane Randevu hattı ve internetten randevu sisteminin daha sık kullanılması gerektiğini, randevu sisteminin sıra kuyruğunu da azaltacağına inandıklarını sözlerine ekledi.
     Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Doktor Abdülkerim Işıker ise Ağız ve Diş Hastanesinde diş tedavilerinde genel anestezinin de yapıldığını, hastaların acı çekmeden tedavilerinin yapıldığını vurguladı.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardin Ağız Ve Diş Hastanesi kesintisiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER