Mardin Belediye Başkan Ayanoğlu:

Mardin Belediye Başkan Ayanoğlu: 4 yıl içerisinde Mardine 16 temel eser kazandırdık


MARDİN (A.A) - Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, 4 yıl içerisinde Mardine 16 temel eser kazandırdıklarını bildirdi.
     Mardin Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda mahalle muhtarlarına yaptıkları çalışmaları anlatan Ayanoğlu, Mardinde bulunan sivil toplum kuruluşları, partiler, dernekler, sendikalar, kanaat önderleri, meslek odaları ve esnafa göreve geldiği günden itibaren yaptıkları çalışmalar ile ilgili brifing vereceklerini söyledi.
     İlk toplantılarını muhtarlar ile yaptıklarını belirten Ayanoğlu halka hesap verebilir bir yönetim anlayışı sergilediklerini ifade etti.
     Karşılıklı diyalog ve görüşmelerle daha etkin ve rasyonel hizmet ürettiklerini söyleyen Ayanoğlu, Verdiğimiz bu brifinglerle halkımıza hesap veriyoruz. Göreve geldiğimiz süre içerisinde yaptıklarımızı anlatıyoruz. Katılımcıların eleştiri, görüş öneri ve değerlendirmelerini alıyoruz.Karşılıklı diyalog ve görüşmelerle Mardin için daha etkin daha rasyonel hizmet etmenin de yolunu açıyoruz.Şeffaflık ilkemiz gereği halkımız da belediyenin neler yaptığını, gelir-giderini harcamalarını her şeyini görme ve gerektiğinde hesap sorma imkanını buluyor diye konuştu.
    
     - 4 yılda 16 kalıcı eser
    
     Şehrin altyapısı ve tarihi dönüşüm projesi gibi iki dev çalışmanın yanı sıra göreve geldikleri 4 yıl içerisinde Mardine 16 kalıcı eser kazandırdıklarını ifade eden Ayanoğlu şunları söyledi:
     Parklar, katı atık düzenli depolama tesisleri, mezbaha, hayvan barınağı, evlendirme dairesi, semt spor sahaları, garaj olmak üzere önemli eserler kazandırdık. Yıla böldüğümüzde bir yıla 4 eser düşüyor. Mardin tarihinde ilk defa bu kadar sürede bu sayıda eser tamamlanıp halkımızın hizmetine sunuluyor. Bunların yanı sıra 60 yıldır kimsenin el atamadığı sit alanı su ve kanalizasyon şebekesini yeniledik. Mardinin ekonomik geleceği açısından çok önemli olan Tarihi Dönüşüm Projesi son hızla devam ediyor. Tüm bu eserler Mardinin katma değerini yükseltiyor. Eğer bugün organize sanayi sitesinde yatırımcılar sıraya girmişse, Dünya markaları Mardinde otel iş yeri açıyorsa yaptığımız bu çalışmalar sayesindedir. Şehrin en temel ihtiyacı olan yatırımları yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın hayali olan Mardin Otogarı da içinde bulunduğumuz 2013 yılında hizmete girecek. Belediye yaptığı hizmetlerle yediden yetmişe herkesin hayatında yer alıyor.
     Altyapı çalışmalarıyla Mardinin kalbini ameliyat ettiklerini dile getiren Ayanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
     Ameliyat bittiğinde sıkıntılar da bitecek ve hasta iyileşecek ve eskisinden daha iyi olacak. Şu an da sit alanında yaptığımız iş budur.40-50 yıl önce yapılması gerekenler yapılmamış. Sorunlar halı altına süpürülmüş, göz boyanmış ve bugüne kadar gelinmiş. Sonuç ortada artık tamamen çürümüş ve ihtiyaca cevap vermeyen, kanser ve enfeksiyon saçan bir şebeke. Şimdi biz bu şebekeyi değiştirmekle Mardine kötülük mü etmiş oluyoruz. Mardinin altyapısına 40 milyon lira gömdük. Biz de göz boyayabilirdik ama biz cesaret edip bu işe giriştik bizlerin ve gelecek nesillerin geleceği için bunu göze aldık. Bu çalışma yüzünden biz kaybedebiliriz olsun. Biz kaybedelim ama şehir kazansın.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Mardin Belediye Başkan Ayanoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER