Mardin Belediyesindeki haciz

Mardin Belediyesindeki haciz -Alacaklı işçilerin avukatı Bedirhan: Yasal sürecin tamamlanmasının ardından AİHMe başvuracağız


MARDİN (A.A) - Mardin Belediyesinden yaklaşık 10 milyon lira alacağı olan işçilerin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvuracağı bildirildi.
     İşçilerin avukatı Baki Bedirhan, düzenlediği basın toplantısında, belediyede haciz işlemi başlattıklarını, belediyenin itirazıyla haciz işleminin hukuka aykırı yapıldığı gerekçesiyle iptal edildiğini hatırlattı.
     İşçilerin alacaklarını korumak için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Bedirhan, şöyle konuştu:
     Biz belediyenin paralarına haciz koyamıyoruz. Biz belediyenin koltuklarına haciz koyamıyoruz. Kısacası biz belediyenin haczedilmezlik zırhını delemiyoruz. Ancak belediye, işçilerin tek geliri olan maaşlarına haciz koyabiliyor. Yasal sürecin tamamlanmasının ardından AİHMe başvuracağız. Bakalım belediye orada da kendi hukukunu yürütebilecek mi- Sorunu bir an önce çözmesi için belediye yönetimini ve hükümeti duyarlı olmaya çağırıyoruz. Aksi halde içeride hukuki yolların tükenmesi halinde AİHM nezdinde yasal her türlü yollardan haklarımızı aramaya devam edeceğiz.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Şengül Oymak
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardin Belediyesindeki haciz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER