Mardin Belediyesi Kadın Danışma Birimi törenle

Mardin Belediyesi Kadın Danışma Birimi törenle açıldı


MARDİN (A.A) - Mardin Belediyesi bünyesinde kurulan Kadın Danışma Birimi hizmete açıldı.
     Açılış töreninde konuşan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyledi. Tüm kadınların bu birime gönül rahatlığıyla başvurabileceğini söyleyen Ayanoğlu Artık kadına şiddet haberlerini görmek istemiyoruz. Kadına uygulanan şiddet, baskı ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması gerekir. Bu çağda bu davranışlar tamamen ilkelliktir. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Kadın Danışma Birimi ile kadınlarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Görevli arkadaşlarımız her türlü yardımı yapacaklardır. Bu birimin başta kadınlar olmak üzere tüm Mardin-e hayırlı olmasını diliyorum. diye konuştu.
     Birim sorumlusu Hafize Toparlı ise birimin, belediyenin kadınlar ile iletişimini güçlendirmeyi ve belediye hizmetlerine toplumsal cinsiyet eşitliği açısını yerleştirerek Mardin Belediyesini kadınlara yönelik etkin ve aktif hizmet verebilen bir kurum haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
     Toparlı, birimin kadınların kolayca ulaşabileceği ve her türlü sosyal problemlerini çekinmeden dile getirecekleri bir birim olarak tasarlandığını ifade ederek şunları belirtti:
     Başvuru yapan her kadının problemine göre gerekli kamu birimlerine yönlendirme yapılması, bu yönlendirme yapılırken de Kadın Dostu Kentler Projesi tarafından her il müdürlüğünde kurulmuş olan eşitlik birimi temsilcilerinden destek alınması planlanıyor. Ayrıca gelen bütün başvuruları veriye çevirerek Mardindeki kadın sorununu görünür hale getiren ve sorunları diğer kurumlara ve belediyedeki diğer birimlerle paylaşan bir veri merkezi olarak da çalışması amaçlanıyor. Mardin Yerel Eşitlik Eylem Planı çerçevesinde kurulmuş olan Aile içi krize yönelik acil müdahale ekibi ile koordineli çalışarak kadına yönelik şiddet ile ilgili önleyici hizmette vereceğiz.
     Konuşmaların ardından Kadın Danışma Biriminin açılışı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Mardin Belediyesi Kadın Danışma Birimi törenle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER