Mardin Bilge köyü katliamı davasının onama-bozma

Mardin Bilge köyü katliamı davasının onama-bozma kararı -Yargıtay 1. Ceza Dairesinin, Bilge köyünde 7si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin davada, sanık Mehmet Çelebinin Fesih Çelebiyi öldürmesiyle ilgili verilen ağırlaştı


ÇORUM (A.A) - Yargıtay 1. Ceza Dairesinin, Mardinin Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 7si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin davada, sanık Mehmet Çelebinin Fesih Çelebiyi öldürmesiyle ilgili verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararını bozmasının ardından Çorum Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davanın ikinci duruşması yapıldı.
     Mazeret dilekçeleri sunulan sanıkların katılmadığı duruşmada, her iki tarafın da avukatları yer aldı.
     Ankara F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Mehmet Çelebinin avukatı Eşref Kaya, müvekkilinin önceki duruşmada çocuklarının kimden olduğunun belirlenmesi için DNA testi yapılmasını talep ettiğini hatırlattı.
     DNA testi için Mehmet Çelebi, eski eşi Fersi Çelebi ve çocuklarından kan örneği alındığını belirten Kaya, ölen Fesih Çelebiden alınan DNA örneğinin ise İstanbul Adli Tıp Kurumundan henüz gelmediğini kaydetti.
     DNA örneğinin bir yıl içinde bozulabileceğini ifade eden Kaya, İstanbul Adli Tıp Kurumunun tenkit edilerek, DNA örneğinin bir an önce gelmesini talep ettiklerini söyledi.
     Müştekilerin avukatı ise, önceki duruşmalarda dile getirdiklerini yinelediklerini kaydetti.
     Mahkeme heyeti de, İstanbul Adli Tıp Kurumunun, DNA örneğinin getirilmesi için tenkit edilmesine ve beklenen kan örneğinin gelmesi için duruşmanın 9 Ağustosa ertelenmesine karar verdi.
    
     -DNA testi talebi-
    
     Davanın 9 Mayısta görülen ilk duruşmasında Mehmet Çelebi, cinayeti namus için işlediğini, koruculuk görevi yaptığı zamanlarda eşinin kendisini Fesih Çelebi ile aldattığını öğrendiğini dile getirmiş, çocuklarının kimden olduğunun belirlenmesi için DNA testi yapılmasını talep etmişti.
     Mahkeme heyeti de Mehmet Çelebi, eski eşi Fersi Çelebi ve çocuklarından alınan kan örnekleriyle, öldürülen Fesih Çelebiden alınacak kan örneğinin karşılaştırılarak Ankara Adli Tıp Kurumundan gelecek sonuçların beklenmesine ve Mehmet Çelebinin tutukluluk halinin devamına karar vermişti.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen
<< Önceki Haber Mardin Bilge köyü katliamı davasının onama-bozma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER