Mardin Müftüsünden Mardin

Mardin Müftüsünden Mardin-Diyarbakır Süryani Cemaati Metropolitine geçmiş olsun ziyareti


MARDİN (A.A) - Mardin Müftüsü Dursun Ali Çoşkun, geçen ay çenesinden ameliyat olan Mardin-Diyarbakır Süryani Cemaati Metropoliti Saliba Özmene geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halil İbrahim Metin, Müftü Yardımcısı Mahsun Taşçı ve Ömerli İlçe Müftüsü İsmail Ünal ile birlikte Metropolit Saliba Özmeni Deyrulzafaran Manastırında ziyaret eden Müftü Çoşkun, geçmiş olsun dileklerini iletti.
     Mardinde yaşanan farklılıkların Mardinin ve Türkiyenin zenginliği olduğunu ifade eden Coşkun, tarihi kentte yaşayan farklı dinlerin, kültürlerin, dillerin asırlardır aynı havayı soluduğunu, hastalıkta ve sağlıkta ziyaretlerin gerçekleştirildiğini söyledi.
     Acıların, kederlerin ve bayram sevinçlerinin de hep birlikte paylaşıldığını belirten Coşkun, Mardin farklılıkları ile bir barış kentidir. Bu birlikte yaşama kültürünü dünyanın örnek alması gerekir dedi.
     Ameliyat sırasında Müslümanların dualarını hissettiğini ifade eden Saliba Özmen ise, ziyaretten çok mutlu olduğunu söyledi.
     Özmen ise dini, dili, kültür özelliği ne olursa olsun, insanın Allahın bir lütfu olduğunu belirterek Mardin, binlerce yıldır Müslümanların, Hristiyanların, Yahudilerin, Ermenilerin, Yezidilerin ve bütün etnisitelerin bir araya geldiği bir hoşgörü şehridir. Bu diyarda insan, çok önemli bir merkezi yer edinmiş. Mardin-in güzelliği de işte budur. Mardin hakikaten dinleri, dilleri ile büyük bir şerefimizdir şanımızdır. Umarız bu güzellik bütün dünyaya örnek olur. Sizlerin bu nazik ziyaretiniz beni mutlu etti. Sizlere teşekkür ediyorum diye konuştu
    
     Muhabir: İbrahim sincar / Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardin Müftüsünden Mardin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER