Mardin Valisi Ayvaz:

Mardin Valisi Ayvaz: Ülke ve millet olarak kesinlikle ırk, din ve dil ayrımı yapmamaktayız


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Ülke ve millet olarak kesinlikle ırk, din ve dil ayrımı yapmamaktayız dedi.
     Erdoba Elegance Otelinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu, Medeniyetler Korosu tarafından verilen konserle başladı.
     Ayvaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin dünyaya örnek bir ülke olduğunu, Türkiyenin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde dünyanın en güçlü devletlerine karşı kurulduğunu kaydetti.
     Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının ardından, birçok ülkenin bağımsızlık savaşı verdiğini ve kazandığını vurgulayan Ayvaz, şunları söyledi:
     Türkiyenin en önemli özelliklerinden biri, felakete uğramış ülkelere anında yardım etmesidir. Ülkemizin en önemli özelliği budur. Felakete, haksızlığa uğramış ülkelere, Birleşmiş Milletlerden önce koşuyoruz. Ülkemizin felsefesini, batı ve dünya ülkeleri anlayamıyorlar. Ülkemizin felsefesi, her zaman mağdurun, mazlumun yanında olmasıdır. Suriyedeki olaylardan kaçanlar, Türkiye Cumhuriyetine sığınıyor. Ülke ve millet olarak kesinlikle ırk, din ve dil ayrımı yapmamaktayız. Bu güzel özelliğimizi, dünya devletlerine henüz anlatamadık. Bunu anlatabilmemiz için kalkınmada güçlü olmamız gerekiyor.
     Resepsiyona, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, kurum amirleri, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve askeri birlikler katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Mardin Valisi Ayvaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER