Mardin

Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Timurağaoğlu: Amacımız, kendi topraklarını terk etmek zorunda kalan kardeş Suriye halkına, zor günlerinde yardımcı olmaktır


MARDİN (A.A) - Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, kendi topraklarını terk etmek zorunda kalan Suriye halkına, zor günlerinde yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.
     Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu üyeleri, Vali Turhan Ayvazı ziyaret ettikten sonra, Mardin Belediyesine geçti.
     Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğluna yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Platform Başkanı Timurağaoğlu, kadirşinas Mardin halkının, zor günler geçiren Suriye halkına destek elini uzatmaya hazırlandığını kaydetti.
     Mardin Belediyesine de büyük görevler düştüğünü, Suriyeye uzatılacak sıcak kardeş elinin, yürekleri ısıtacağını ifade eden Timurağaoğlu, şunları söyledi:
     Tamamen kardeş Suriye halkına yardım elini uzatmak, kucak açmak ve üşüyen bedenlerde yürekleri ısıtmak adına, Mardinli hayırseverlerin oluşturduğu bu platformun tek amacı vardır. Amacımız, kendi topraklarını terk etmek zorunda kalan kardeş Suriye halkına, zor günlerinde yardımcı olmaktır. Mardinimize gelerek göç etmek zorunda kalan misafirlerimize, en iyi misafirperverliği göstermek bizim insani vazifemizdir. Barınma sorunları başta olmak üzere, gerekli bütün insani ihtiyaçlarını karşılayıp, gücümüz yettiği taktirde sınırın öte tarafında kendi ülkelerinde mülteci durumuna düşen Suriyelilere de yardım elini uzatacağız. İnşallah dün Gazzede olduğu gibi bugün de Suriyede hep birlikte el ele vererek, bu işin üstesinden geleceğiz.
     Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu da platformun kurulduğunu basın aracılığıyla öğrendiğini, yardım elini uzatmak için heyecanlandığını belirtti.
     Ayanoğlu, Afganistanlı mültecileri ağırlamanın onurunu yaşadıklarını, Suriyeden gelen ve gelecek olan olası misafirleri, ağırlamak için gerekli olan bütün imkanların seferber edileceğini vurguladı.
    
     Muhabir: Abdulhalim Çelik
     Yayıncı: Şengül Oymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER