Marmarabirlikten Avrupa ve ABDye ihracat atağı

Marmarabirlikten Avrupa ve ABDye ihracat atağı -Birlik yöneticilerinin, Avrupa ve ABDde daha fazla sofralık zeytin ve zeytin yağı satabilmek için görüşmeler yaptığı bildirildi -Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa: Etnik pazar dış


BURSA (A.A) - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) yöneticilerinin, Avrupa ve ABDde daha fazla sofralık zeytin ve zeytin yağı satabilmek için görüşmeler yaptığı bildirildi.
     Marmarabirlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa Avrupada, Başkan Vekili Refi Taviloğlu da Amerikada, daha çok zeytin ve zeytinyağı satabilmek için görüşmeler yaptı. Asaya, Marmarabirlik Denetim Kurulu Üyesi Fevzi İpek ve Pazarlama Satış Müdür Yardımcısı Nebi Sür de eşlik etti.
     Almanya, Hollanda, Belçika ve İsviçrede görüşmelerde bulunan heyet, önceki aylarda görüşmelerin yapıldığı, İsviçre ve Avusturyada ticari faaliyetini sürdüren, ancak tüm Avrupaya hizmet veren Kreis firması vasıtasıyla Marmarabirlik ürünlerinin, İsviçre vatandaşlarına hitap eden pazardaki ulusal zincir market raflarına girmesini sağladı.
     Hidamet Asa, İsviçre pazarının yüzde 80ini oluşturan Migros ve Coop marketlerinde Marmarabirlik ürünlerinin satışına başlandığını belirterek, Denner Discount marketlerinde bulunmak için de görüşmelerin son aşamaya geldiğini bildirdi.
     Asa, Ayrıca, Avusturyada bulunan Penny marketlerinde de ürünlerimizin satışına 15 gün içerisinde başlanması planlanmaktadır dedi.
     Marka bilinirliğinin çok yüksek olmasından dolayı, raflara girmekte çok zorlanmadıklarını ve hedeflerinin tüm Avrupadaki ulusal zincir market raflarına girmek olduğunu vurgulayan Asa, şunları kaydetti:
     Etnik pazar dışında özellikle de o ülkenin vatandaşlarının alışveriş yaptıkları ulusal zincir marketlerin rafında yerimizi alarak yeni pazarlara ve tüketicilere ulaşmak istiyoruz. Ayrıca, Avrupada kuracağımız altyapı ve temsilcilikle Marmarabirlikin önümüzdeki yıllarda Avrupaya yapacağı ihracatı artırmayı hedeflemekteyiz.
    
     -Amerikada tanıtım-
    
     Marmarabirlik, dünyanın en önemli gıda fuarlarından biri olarak bilinen ve Washington DCde 58incisi düzenlenen 2012 Yaz Fancy Food&Confection Show Gıda Fuarına da ABD Bayisi Vintage Food Corp. firması ile ortaklaşa katıldı.
     Fuarda, Marmarabirliki, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Refi Taviloğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Sayın ve Hüseyin Peker ile Pazarlama ve Satış Müdürü Tuncay Kural temsil etti.
     80 ülkeden 2 bin 250ye yakın firmanın katıldığı fuarda 100 bine yakın ürün sergilendi. Marmarabirlikin tüm ürün çeşitlerinin sergilendiği standını çok sayıda firma temsilcisi ve tüketici ziyaret etti, tadım yaptı.
     Marmarabirlikin Amerika pazarına yönelik hedefinin ise bayi Vintage Food Corp. ile birlikte eyaletler bazında bölge bayilik sistemini oluşturmak olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Marmarabirlikten Avrupa ve ABDye ihracat atağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER