Marmariste minibüsçülerden kontak kapatma eylemi

Marmariste minibüsçülerden kontak kapatma eylemi -Minibüsçüler, güzergahlarının değiştirilmesine tepki amacıyla kontak kapatma eylemi yaptı


MUĞLA (A.A) - Marmaris ilçesi ile Armutalan beldesi arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler, güzergahlarının değiştirilmesine tepki amacıyla kontak kapatma eylemi yaptı.
     Marmaris Belediyesi Meclisi, yaklaşık 15 gün önce yaptığı mayıs ayı toplantısında, 51 Nolu Armutalan Motorlu Taşıyıcılar ve Minibüsçüler Kooperatifine bağlı araçların güzergahının şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak gerekçesiyle değiştirilmesine karar vermişti.
     Kararın kooperatife tebliğ edilmesinin ardından tepki gösteren minibüsçüler, ilçe ile belde arasında yolcu taşımasını durdurdu. Armutalan beldesindeki güzergahın son durağında toplanan araç sahipleri ile şoförler, uygulamaya tepki gösterdi.
     Kooperatif Başkanı Orhan Can, yaptığı açıklamada, belediyenin aldığı kararın uygulanması için ilçe ve il trafik komisyonlarının onayından geçmesi gerektiğini, ancak bunun yapılmadığını ileri sürdü.
     Güzergah değişikliği için öncelikle kamu menfaatinin söz konusu olması gerektiğini ifade eden Can, Alınan karar siyasidir. Kararın iptal edilmesi için yasal yollara başvuracağız. Uygulamadan vazgeçilene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz dedi.
     Bu arada minibüsçülerin eylemi nedeniyle çok sayıda yolcu, duraklarda uzun süre bekledi. Minibüslerin gün boyu çalışmayacağını öğrenen yolcular, gidecekleri yere yürüyerek veya taksiyle ulaşmaya çalıştı.
    
     -Marmaris Belediyesinin açıklaması-
    
     Marmaris Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada ise, Belediye Meclis Trafik Komisyonu tarafından yapılan uygulamada, 51 Nolu Armutalan Motorlu Taşıyıcılar ve Minibüsçüler Kooperatifine bağlı araçların güzergahının dönüş yönünde bir değişiklik yapılmadığı, Atatürk Caddesi ve Eşref Girginç Parkı önündeki araç yoğunluğunu azaltmak amacıyla gidiş güzergahında zorunluluktan kaynaklanan değişikliğe gidildiği belirtildi.
     Kooperatifle uzun zamandır yürütülen görüşmeler sonucunda yapılan değişiklik ile vatandaşların mağdur olmamasına çalışıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Uygulama, gelişen ve büyüyen ilçemizin trafik sorununa çözüm bulmak amacıyla yapılmıştır. Armutalan beldesi hattında çalışan minibüsçülerin gerçekleştirdikleri kontak kapatma eylemi, hiçbir suçu olmayan halkımızın ulaşımda sıkıntı yaşamasına neden olmuştur. Marmaris Belediyesi olarak vatandaşımızı zor durumda bırakan bu eylemi doğru bulmuyoruz. İki taraf arasındaki konunun, bundan sonra vatandaşa yansıtılmamasını temenni ederiz.
     (LK-HS-TNC)
<< Önceki Haber Marmariste minibüsçülerden kontak kapatma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER