Marmaristeki yol çökmesi

Marmaristeki yol çökmesi -AK Parti İl Başkanı Öztürk: -Dün Boğaz Köprüsüne karşı olanlar, şimdi Marmaris duble yoluna karşı çıkıyor -AK Parti İlçe Başkanı Mete: -Bu olay yolun yapımından değil, kepçe operatörünün h


MUĞLA (A.A) - AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Karadere mevkisinde meydana gelen yol çökmesiyle ilgili, Dün Boğaz Köprüsüne karşı olanlar, şimdi Marmaris duble yoluna karşı çıkıyor dedi.
     AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk ve Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, parti binasında basın toplantısı düzenledi.
     Marmaris-Muğla Karayolunun Karadere mevkisinde meydana gelen yol çökmesinin olduğu gün metrekareye 145 kilogram yağış düştüğünü belirten Kadem Mete, bunun olağanüstü bir miktar olduğunu söyledi.
     Marmaris ile Gökova arasında yapılan 26 kilometrelik duble yolun sadece küçük bir kısmında çökme meydana geldiğine dikkati çeken Mete, Olay yerinde inceleme yaptık ve uzman kişilerden bilgiler aldık. Çökmenin olduğu yerde bir dere yatağı var. Kayan kaya ve topraklar kanalın ağzını doldurmuş. Bunun üzerine Karayolları bir kepçe göndermiş. Kepçe operatörü kaya ve toprakları iki yol arasındaki yağmur sularının akması için yapılan hendeğe koymuş. Bundan dolayı gelen yağmur suları taşarak sol taraftaki yoldan aşağı doğru akarak şelale oluşturmuş. Toprak kayarak istinat duvarı çökmüş. Bu olay yolun yapımından değil, kepçe operatörünün hatasından kaynaklandı diye konuştu.
     Karayolu görevlilerinin yolda çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Mete, CHPlilerin konuyla ilgili suç duyurusuna aynen katıldıklarını, hatası olanlar varsa cezalandırılması gerektiğini kaydetti.
    
     -Kesilen 8 bin ağacın yerine 20 bin fidan dikildi-
    
     Yol yapımında 8 bin ağaç kesilerek çevre katliamı yapıldığı iddialarının altında bilgisizlik yattığını ifade eden Mete, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Doğrudur, yol için 8 bin ağaç kesildi. Ancak bunların yerine sadece yol güzergahına 20 bin fidan dikildi. Marmariste her yıl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gençleştirme, yangın yolu şeritleri açma ve seyreltme çalışmaları kapsamında 30 bin ağaç kesiliyor. Yerine ise 60 bin fidan dikiliyor. 4 yılda tamamlanan yol için 8 bin ağacın kesilmesi iddia edildiği gibi çok fazla değil.
     CHP yöneticilerinin çökme meydana gelen yere giderek pankart açmalarına da değinen Mete, bunun ucuz bir siyasetin ürünü olduğunu söyledi. Marmaris Belediyesi tarafından yapılan ve kaçak olduğu belirtilen meydanın 6 ay geçmeden iki defa tadilattan geçirildiğine işaret eden Mete, bu kişilerin bu duruma neden aynı tepkiyi göstermediklerini sordu.
     CHPlilerin Yol çökmesinin Marmarisin imajına zarar verdiği yönünde açıklama yaptıklarını da hatırlatan Mete, Partilerinin belediye başkanının yanında iki koruması olmasına rağmen, beline silah takarak esnaf ziyaretlerine çıkması ve yaşanan tartışma sonucu esnafa silah çekmesi ulusal basında yer aldı. Yoldaki çökme mi yoksa bu silah çekme olayı mı Marmarisin imajında daha çok zarar vermiştir diye konuştu.
     Marmaris Belediye Başkanı Ali Acarın İktidar temsilcilerinin hizmet yapmasını engellediği yönünde beyanatta bulunduğunu dile getiren Mete, hangi projenin kendileri tarafından engellendiğinin açıklanmasını istedi.
    
     -Konunun araştırılması için müfettiş gönderilmesini istedik-
    
     Toplantıya bir Marmaris yaşayanı olarak katıldığını belirten İl Başkanı Nihat Öztürk ise yol çökmesinin meydana geldiği gün ilçenin çok ciddi bir sel riskini atlattığını kaydetti.
     Marmaris Belediye Başkanının yaptığı iyi işlere destek olduklarını anlatan Öztürk, Dere ıslahını yaparlarken bunun doğru bir şey olduğunu söyledim. Duble yol protokol yolu gibi yapılırken de bunun Marmaris turizminin geleceği için önemli olduğunu belirttim. Kimse o yolda böyle bir aksaklığın olmasını istemez. Türkiyenin her yerinde bu tür olaylar oluyor, söz konusu doğal afetler olunca önüne çok fazla geçme şansımız yok. Bu konuda çok şeffafız ve konunun araştırılması için müfettiş gönderilmesini istedik. Ancak yolun çökmesini arzulayan, bununla reklam yapmak için çırpınan bir zihniyet var. Dün Boğaz Köprüsüne karşı olanlar, şimdi Marmaris duble yoluna karşı çıkıyor dedi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Marmaristeki yol çökmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER