Maskları 2,5 metrelik panoda yer alacak

Maskları 2,5 metrelik panoda yer alacak -İzmirli seramik sanatçısı Pervin Özdemir ile öğrencilerinin 2 yıldır üstünde çalıştıkları ve kendi alanlarında çığır açan 12 Türk sanatçının masklarının yer aldığı dev pano, nisan ayında tamamla


İZMİR (A.A) - Senem Yazıcı - İzmirli seramik sanatçısı Pervin Özdemir ile öğrencilerinin 2 yıldır üstünde çalıştıkları, Osman Hamdiden Avni Anıla kendi alanlarında çığır açan 12 Türk sanatçının masklarının yer aldığı dev pano nisan ayında tamamlanacak.
     Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Seramik Atölyesi kurucusu Pervin Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencileriyle birlikte kalıcı bir eser bırakmak için iki yıl önce kendi alanlarında çığır açan 12 Türk sanatçının masklarının yer aldığı dev bir pano yapmaya karar verdiklerini anlattı.
     Seramikten heykel çalışması fikrinin birçok sanatçı arkadaşını şaşırttığını dile getiren Özdemir, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartanın da teşvikiyle başladıkları çalışmalarda son aşamaya geldiklerini belirtti.
     Özdemir, Sanat Dünyamızdan İzdüşümler ismini verdikleri proje kapsamında yapılacak dev panoda, resim sanatında birçok ilke imza atan Osman Hamdi ve Abidin Dino, klasik müzikte önemli eserler bırakan Ahmed Adnan Saygun, tiyatro sanatçısı Afife Jale, şair-yazar Attila İlhan, oyuncu Cahide Sonku, seramik sanatçısı Füreya Koral, yazar Halide Edip Adıvar, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı, şair Nazım Hikmet, heykeltıraş Turgut Pura ve Türk Sanat Müziği bestekarı Avni Anılın masklarının yer aldığını ifade etti.
     Pervin Özdemir şöyle konuştu:
     Bu işin ne kadar zor olacağını biliyordum. Öğrencilerimle örneğine rastlanılmayacak bu proje için 2 yıldır aralıksız çalışıyoruz. Seramikten heykel çalışması çok zor ancak eşi az bulunur, kalıcı bir eser bırakacak olmanın heyecanı içindeyiz. Temel amacımız, Türk sanatına kendi alanlarında damga vurmuş 12 sanatçıyı hatırlatmak ve geleceğe bir kültür mirası bırakmak.
     Şu anda hazırlanan masklar panoya yerleştirildi. Seramik, heykelden farklı ve zor. Yüzlerin yerleşmesinin ardından kurutulması, fırınlanması, sırlanması, tekrar fırınlanması ve nihayetinde parçalar halinde duvar monte edilmesi gerekiyor. Çalışmada bir sıkıntı yok ancak fırınlama aşamasından endişe ediyoruz. Bu aşamayı sorunsuz atlatabilirsek nisan ayında 2 yıllık maratonumuzu tamamlayacağız.
     Özdemir, maskların yer aldığı 2,5 metre uzunluğundaki panonun Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi girişindeki duvara asılacağını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Maskları 2,5 metrelik panoda yer alacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER