MATAB dijital arşivleme sistemine geçiyor

MATAB dijital arşivleme sistemine geçiyor


ANTALYA (A.A) - Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğinin (MATAB) Pro Bilişim Teknoloji Servisi desteğiyle dijital arşiv sitemine geçmek üzere çalışmalara başladığı bildirildi.
     MATAB Başkanı Recep Barut, kurumun kurulduğu günden bu yana tüm dosyalarının arşivleneceğini belirterek, dijital arşivleme ile çevreyi korumayı ve hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi.
     Arşiv çalışmaları kapsamında Mali İşler, Teknik İşler ve Yazı İşleri gibi birimlerin arşivinin dijital sisteme aktarılacağını anlatan Barut, İşler artık evrak olmadan yapılabilir hale geldi. Yeşili korumaya çalışırken çevreyi yok etmeye devam ediyoruz. Bu yüzden her kurumun dijital arşivleme sistemine geçmesi gerekmektedir dedi.
     Barut, dijital arşivleme sayesinde geçmiş verilere çok daha rahat şekilde ulaşılmasının yanı sıra çevreyi korumaya yönelik de bir adım atılacağının altını çizdi.
     Firma yetkilisi İsmail Tuncay Yılmaz ise yürütülen çalışmaları Ocak 2013te bitirmeyi hedeflediklerini, dijital arşivleme çalışmaları tamamlandığında yer işgalinin de sona ereceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber MATAB dijital arşivleme sistemine geçiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER