MAÜden İngilizce Hazırlık Programı

MAÜden İngilizce Hazırlık Programı


MARDİN (A.A) - Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) antropoloji, felsefe, sanat tarihi ve iktisat bölümü öğrencilerine, İngilizce Hazırlık Programı kapsamında dil eğitimi verildiğini bildirildi.
     MAÜden yapılan yazılı açıklamada, antropoloji, felsefe, sanat tarihi ve iktisat bölümü öğrencilerinin, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı doğrultusunda İngilizce eğitim gördüğü kaydedildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen MAÜ Öğretim Üyesi Sara İslan Fernandez, öğrencilerin akademik çalışmalarını devam ettirecek seviyede, iletişim ve dil becerilerinin geliştirmesinin amaçlandığını belirtti.
     Fernandez, lisans öncesi verilen ve 1 yıl süren İngilizce Hazırlık Programından, 203 kişinin faydalandığını ve öğrencilerin dersleri takip edebilmesi için İngilizceyi belirli bir seviyede bilmesi gerektiğini vurguladı.
     Yabancı dil bilmenin ayrıcalık olmadığını, gereksinim haline geldiğini ifade eden Fernandez, Etnik müzik alanında akademik çalışmaları da bulunan MAÜnün, dünyaca tanınmış üniversiteler arasına girmesi için bulunduğu kültürel coğrafyanın zenginliğinden kaynaklanan büyük bir potansiyeli var. Küresel ortak dil olarak tanımladığımız İngilizceyi, yerelden evrensele açılan kapının etkin bir enstrümanı olarak öğrencilerimize kazandırmayı hedefliyoruz dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber MAÜden İngilizce Hazırlık Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER