Mavi Marmaraya saldırı davası

Mavi Marmaraya saldırı davası -Saldırıda hayatını kaybeden Fahri Yaldızın kardeşi Faruk Yaldız: -Dünyada İsraili yargılayan tek millet Türk Milleti,bununla gurur duyuyorum


ADIYAMAN (A.A) - Gazzeye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine yönelik saldırıda hayatını kaybeden Fahri Yaldızın kardeşi Faruk Yaldız, Dünyada İsraili yargılayan tek millet Türk Milleti, bununla gurur duyuyorum dedi.
     İstanbula giderek 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmayı izleyen Faruk Yaldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemede olayı yaşıyormuş gibi hissettiklerini, Amerikalı bir kadın binbaşının olayı anlatması sırasında mahkemedeki herkesin ağladığını söyledi.
     Dünyada İsraili yargılayan tek millet Türk Milleti, bununla gurur duyuyorum diyen Yaldız, davadan vazgeçmeyeceklerini belirtti.
     İsrailin yargılanmasını istediklerini dile getiren Yaldız, şöyle devam etti:
     Ve yargılayacağız. Yargılamaya sonuna kadar devam edeceğiz, davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Kesinlikle, özür dilemek bile bunu kurtarmaz, tazminat da kurtarmaz. İlla ki yargılanacaklar. Çünkü o şehitlere yapılanlar affedilmez. Mahkeme 21 Şubata ertelendi. Biz mahkemeye tekrar gideceğiz. İnşallah kesin bir sonuca varır. Kimse davanın peşini bırakmıyor. Yabancılar da olayın peşini bırakmıyor. Belçikalı biri dahi kendi ülkesinde dava açmış. Sonuçta İsraili yargılıyoruz. Bırakın İsrail kendisi düşünsün. İsrail illa ki cezayı alır. Her ne olursa olsun, para cezası alır, cezaevine girerler yani bir şekilde ceza alacaklar.
     Fahri Yaldızın diğer kardeşi Habip Yaldız da davaya, basının, yabancı diplomatların ve yabancı misyon şeflerinin gösterdiği ilgiden memnun olduklarını aktardı.
     İsrail artık yanlış yaptığını bilecek, yanlış yaptı, hata yaptı ve hatasının karşılığını bir şekilde görecek düşüncesini dile getiren Yaldız, şunları kaydetti:
     Yüzyıllarıdır İsraili yargılayan bir mahkeme olmadı. Bunu Türkiye yaptı. Uluslararası kuruluşlarda Birleşmiş Milletlerde aleyhine 160 tane dava sonuçlandı. Ama ona rağmen hiçbir yaptırımda bulunulmadı. Biz bu davanın takipçisi olacağız ve alınan cezalar, eğer ceza alınırsa ki muhakkak ceza alınacak, o cezaların uygulanması noktasında takipçisi olacağız. Ve her zaman Filistin davasının, Filistinli çocukların, ambargonun kalkmasının destekçisi olacağız.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Sevil Çelik
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Mavi Marmaraya saldırı davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER