Mayın mağduru engelli sporcuya kaymakam sahip

Mayın mağduru engelli sporcuya kaymakam sahip çıktı -Cizre Kaymakamı Koca: Bayram kardeşimiz, devlet olarak emanetçisi olduğumuz kardeşlerimizden bir tanesi. Bayramın bundan sonra tüm masrafları Cizre Kaymakamlığı tarafından karş


ŞIRNAK (A.A) - Abidin Yel - Uludere ilçesinde 9 yıl önce arazide bulduğu mayını kurcalarken, mayının elinde infilak etmesi sonucu iki kolunu dirsekten ve bir gözünü kaybeden bedensel engelli sporcuya Cizre Kaymakamı Şenol Koca sahip çıktı.
     Uludere ilçesi Taşdelen köyünde yaşayan Bayram Yılmazın hayatı, 2004 yılında köyün yakınındaki askeri alana giden yol üzerinde oyun oynarken bulduğu ve konserve sanıp açmaya çalışırken patlayan mayınla değişti.
     Okulda beden eğitim öğretmeninin çalıştırdığı ve 16-17 Şubat 2013 tarihinde Adanada yapılan Türkiye Engelliler Atletizm Şampiyonasında Türkiye ikincisi olan Yılmaz, idman yapacağı yer bulmakta zorlanınca ziyaret ettiği Cizre Kaymakamı Şenol Kocanın sahiplenmesi ile çalışacak salon ve imkanlara sahip oldu. Kaymakam Kocanın sahip çıktığı bedensel engelli sporcu, 20 gün sürecek milli takım kampı öncesinde Cizrede çalıştı.
    
     -Kaymakamla tanıştı hayatı değişti-
    
     Kaymakam Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir düşündükleri ve başlatmayı arzu ettikleri projenin ilk ateşi ve ilk yüzünün Bayram Yılmaz olacağını söyledi.
     Tespit ettikleri 329 bedensel engelli olduğunu ve bunların spor yapmasını istediklerini anlatan Koca, şöyle dedi:
     Başlatmış olduğumuz gönül elçileri projesi kapsamında, Nüsra Hanım ve Nurettin bey, engelli kardeşlerimize spor yaptırılması noktasında ilçemizdeki gönül elçilerimiz. İnşallah Bayramla başlayan bu sürece diğer 329 kardeşimizin de farklı alanlarda spor yapmalarını sağlayacak şekilde projelendiriyoruz. Bayram kardeşimiz bizim devlet olarak emanetçisi olduğumuz kardeşlerimizden bir tanesi, diğer engelli kardeşlerimiz gibi. Bayramın bundan sonra tüm masrafları Cizre Kaymakamlığı tarafından karşılanacak. Hem tedavi masrafları hem de spor masrafları. Buradan engelli kardeşlerimizin ailelerine sesleniyoruz, bu kardeşlerimizi eve hapsetmesinler. Onlar bizim için çok kıymetli, hepimiz bir gün engelli olabiliriz, bu engelli kardeşlerimizin çevremizde daha fazla görünür olmasını istiyoruz. Toplumla barışık halde olmalarını istiyoruz ve özellikle sporla birlikte kültürel etkinliklerle birlikte neler başarabileceğini görmek ve göstermek istiyoruz.
     Engelli vatandaşları spora teşvik etmek için hem eğitim rehabilitasyon merkezleri hem de aileleriyle görüşeceklerini vurgulayan Koca, Hepsine tek tek ulaşılacak. Bunların hepsinin spor ve kültürel etkinliklerle birlikte hayata daha sıkı bağlarla, bağlanmalarını arzu ediyoruz ve bunun içinde çalışmalarımız devam edecektir diye konuştu.
    
     -Konserve sandığı mayın, iki eli ve bir gözünü aldı-
    
     Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonasında Türkiye ikincisi olan Bayram Yılmaz, 2004 yılında köylerinin yakınında bulduğu ve konserve sandığı sandığı mayınla uğraşırken elinde patladığını ve patlamayla kollarını dirsekten ve bir gözünü tamamen kaybettiğini anlattı.
     Fakat, bu olayın kendisinde var olan yaşama sevincini elinden alamadığını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:
     Aksine hayata daha fazla sarıldım ayak parmaklarımla yazmaya ve okula gitmeye başladım. Beden eğitimi öğretmenim beni Adanada yapılan bu yarışmaya hazırladı. Elde ettiğim bu başarı ile bedensel engellilerin neleri başarabileceğini ortaya koydum. Çalışabilecek bir salon veya ortam yoktu. Şampiyona sonrası beni kabul eden Cizre Kaymakamı sayın Şenol Koca, antrenmanlarımı düzenli yapmam için burada kalmamı sağladı. Bana ev tuttu, maaşa bağlayıp malzeme ihtiyacımı karşıladı. Hocalarımın gözetiminde düzenli olarak çalışıyorum. Türkiyede ikinci oldum ancak birinci olup Avrupaya gitmek istiyorum. Orada da daha güzel madalyalar alıp daha iyi bir ivme kazanmak istiyorum. Amacım ilk önce milli takıma seçilip, milli formayla Türkiyeyi ve Şırnakı Avrupada en iyi şekilde temsil etmektir. Hedefim milli forma ile büyük başarılar elde etmektir. Şırnak İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Selahattin Yürenç ve antrenör Nüsra Aslana da yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.
     Yılmaz, Şırnak ve ilçelerinde birçok engelli olduğunu ve onların da evde kalmaktansa spor yapmalarını istediğini sözlerine ekledi.
    
     -İnsanlar eve kapanmasın, Bayramı çok iyi bir örnek olarak alabilirler-
    
     Antrenör Nüsra Aslan ise, Bayram Yılmazın Türkiye Engelliler Atletizm Şampiyonasında 100, 400 ve 800 metrede Türkiye ikincisi olduğunu ve elde ettiği bu başarıdan sonra milli takıma davet edildiğini kaydetti.
     Bayramı kısa bir süre sonra milli takım kampına göndereceklerini anlatan Arslan, Bu yüzden çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Bayram çok azimli ve çok yetenekli bir sporcu. Bu çalışmalardan sonra da inşallah Bayrama milli formayı giydireceğiz. İnsanların kollarının olmaması, bir gözünün olmaması bir engel değildir, engel olmamalı. İnsanlar eve kapanmasın, Bayramı çok iyi bir örnek olarak alabilirler. Bayramın iki kolu yok, gözü yok ama Türkiyede üç kategoride ikinciliği elde etmiştir dedi.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mayın mağduru engelli sporcuya kaymakam sahip Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER