MDOB Don Pasquale operasını sahneleyecek

MDOB Don Pasquale operasını sahneleyecek


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Don Pasquale operasını sahneleyecek.
     MDOBtan yapılan yazılı açıklamaya göre, 8 Kasım Perşembe günü Mersin Kültür Merkezinde sahnelenecek eserin librettosu Michele Accursiye ait.
     Orkestra şefliğini Vladimir Lungunun yaptığı eserde, dekor tasarımını Ferhat Karakaya, kostüm tasarımını Çimen Somuncuoğlu, ışık tasarımını Tarı Deniz, koreografisini ise Nil Berkan gerçekleştiriyor. Koro şefliğini Oleg Constantinovun yaptığı eserde, başrolleri Hasan Alptekin, Funda Uyanık, Hulusi Polat, Mustafa özer, Alpay Noyan Özbay, Cenk Güner, Zeynep Özgür Günal, Ayşin Alev Yücel paylaşıyor.
     MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, açıklamada, önemli bir başyapıtı, görsel ve işitsel şöleni Mersinli sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
     Mersin halkının operaya her geçen gün daha fazla ilgi göstermeye başladığını anlatan Şanal, bundan sonra da başyapıtları, sanatseverlerle buluşturmaya devam edeceklerini kaydetti.
     İlerlemiş yaşına rağmen eş arayan Don Pasquale ile onu zekasıyla baştan çıkaran Norinanın komik öyküsünü konu alan eser, İstanbulda, Yeni Süreyya Sahnesinde büyük ses getiren ve Anadolu yakasında oynayan ilk büyük opera olma özelliği de taşıyor. Etkileyici kurgusuyla 5 sanat sezonu boyunca İstanbulda kapalı gişe oynayan eser, bu yönüyle sanatseverlerin dikkatini çekiyor.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber MDOB Don Pasquale operasını sahneleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER