MEDAŞ Genel Müdürü Kazazoğlu:

MEDAŞ Genel Müdürü Kazazoğlu: Türkiyede tek kaynaktan beslenen tek il Aksaray


AKSARAY (A.A) - Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) Genel Müdürü Önder Kazazoğlu, Aksarayın Türkiyede elektrikte tek kaynaktan beslenen tek il olduğunu söyledi.
     Kazazoğlu, Ağaçlı Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, 1 Martta Konyada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızın katıldığı MEDAŞ Bölge Elektrik Dağıtım Toplantısında Aksarayın durumunun da ele alındığını ifade etti.
     Kazazoğlu Aksaray da 1 indirici merkez var. Türkiyede tek kaynaktan beslenen tek il Aksaray. Nevşehirde 5 indirme merkezi var, Kırşehirde 3üncüsü yapılıyor. Konyada yapılan toplantıda 2015 yılına kadar Aksaray merkeze 1, Ortaköy İlçesine 1 ve Sultanhanı beldesine 1 olmak üzere toplam 3 adet daha indirme merkezi yapılacak. TEİAŞ indirme merkezlerinin yapımını yatırım programına aldı dedi.
     Elektrik faturalarındaki bedellerin kendileriyle ilgili olmadığını da belirten Kazazoğlu, Vatandaşlar bu konuyu yanlış biliyor. Elektriğin 1 kuruş veya 100 kuruş yapılmasını EPDK belirlemektedir. Elektrik fiyatı, kesme açma bedeli ve hangi bedel olursa olsun o bedel EPDK tarafından tespit edilip yönetmelikle yayımlanan bedeldir. Biz onun dışında vatandaştan bir kuruş almamız mümkün değil diye konuştu.
     Kazazoğlu, 2015 yılında bölgesel elektrik tarifesine geçileceğini ifade ederek, kayıp-kaçak oranlarının da bölgelere göre olacağını, faturalara yansıyan oranların bölgelerin kayıp kaçak oranlarına göre düzenleneceğini belirtti.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber MEDAŞ Genel Müdürü Kazazoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER