Mehmet Akif Ersoyun 76. ölüm yıl

Mehmet Akif Ersoyun 76. ölüm yıl dönümü -MHP Afyonkarahisar Milletvekili Yılmaz, Mehmet Akif Ersoyun 76. ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Milli Şair Mehmet Akif Ersoyun 76. ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Yılmaz, yayımladığı mesajında, Mehmet Akif Ersoyun, toplumsal yaşantımızı, kendi zamanına kadar hiç kimsenin işlemediği tarzda, kudretle mısralara döken, sanatını toplumun görevine veren bir şair olduğunu belirtti.
     Yılmaz, şunları kaydetti:
     Yaşadığı günlerin aktüel konularını ustalıkla tasvir ederek, halkın diline yakın kişisellik taşıyan bir üslupla işlemiştir. Cumhuriyet tarihine adını altın harflerle yazdıran Mehmet Akif Ersoy, şair olmasının yanı sıra düşünür, yazar, veteriner, öğretmen, hafız, Kuran-ı Kerim mütercimi, milletvekili ve İstiklal Madalyası sahibi bir şahsiyetti. Onu anlamak, cumhuriyetimizin kuruluş felsefesini anlamak demektir. İstiklal Marşını anlamak ise cumhuriyetimizi doğuran Milli Mücadele ruhunu anlamak demektir. Mehmet Akif Ersoy, fedakar bir dava adamı ve unutulmaz milli şairimizdir. Ersoyu en iyi şekilde anlamak ve Onun gelecek nesillere doğru bir şekilde anlatılması gereklidir. Milli mücadelemize katkıları ve başta İstiklal Marşımız olmak üzere eşsiz eserleriyle milletimizin gönlünde taht kuran milli şairimiz Mehmet Akif Ersoyu, vefatının 76. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Mehmet Akif Ersoyun 76. ölüm yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER